Foto: Gemeente Woensdrecht

Gemeente maakt zich op voor Vuelta-feest

WOENSDRECHT - De wielrenners van de Vuelta racen zondag 21 augustus door de gemeente Woensdrecht. De voorbereidingen voor een mooi sportfeestje zijn in volle gang.


Het Woensdrechtse parcours leidt door de kernen van Woensdrecht, Hoogerheide en Huijbergen:

  • Woensdrecht: Antwerpsestraatweg, Reimerswaalweg, Langeweg, Dorpsstraat, Rijzendeweg, Bossestraat, Nederheide, Dorpsstraat.
  • Hoogerheide: Onderstal, Scheldeweg, Putseweg, Huijbergseweg.
  • Huijbergen: Westerstraat, Boomstraat, Weg naar Wouw.

Doorkomsttijden

Dit zijn de verwachte doorkomsttijden:

Dorp

Reclamekaravaan

Wielrenners

Woensdrecht

14.41 uur

15.41 uur

Hoogerheide

14.49 uur

15.49 uur

Huijbergen

14.54 uur

15.54 uur

Verkeersmaatregelen

Voor het veilig laten verlopen van de etappe verlangt de organisatie van La Vuelta de volgende verkeersmaatregelen:

  • Het parcours is voor autoverkeer afgesloten tussen 14.00-17.00 uur. Alleen hulpdiensten mogen indien nodig passeren.
  • Er mogen geen auto’s geparkeerd staan in de straten waar de route doorheen gaat. Dit geldt ook voor de reguliere parkeervakken naast de rijbaan die met belijning aangegeven zijn. We verzoeken inwoners dan ook vriendelijk om hun auto tijdelijk ergens anders te parkeren indien dit voor hen van toepassing is. Er zal een wegsleepregeling gelden voor auto’s die er desondanks geparkeerd staan.
  • Fietsers en voetgangers kunnen oversteken op het parcours. Let hierbij wel goed op en volg altijd de instructies van de verkeersregelaars op.

Tekeningen van de locaties zijn te vinden op: www.woensdrecht.nl/la-vuelta en www.lavueltaholanda.com/bereikbaarheid-woensdrecht.

Aankleding route

Langs de route hangen doeken met daarop kunst van lokale kunstenaars en kleurplaten van kinderen (foto). ‘Op deze manier komen we al op tijd in de Spaanse sferen en zal de doorkomst een groot feest worden’, laat de gemeente weten. Er is een korte fietsroute langs de kunstwerken gemaakt. Deze route is te vinden op: https://vriendenvandekoers.nl.

Jaarmarkt Woensdrecht

Op zaterdag 20 augustus is het jaarmarkt in het dorp Woensdrecht en is er tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te doen. Zo kunnen bewoners in alle straten vanuit hun tuin of garage spulletjes verkopen. Daarnaast wordt in de tuin achter Dorpspunt ’t Blickvelt de sfeer gecreëerd van de Parijse kunstenaarswijk Montmartre. Kunstenaars van Stichting ‘Uit de Kunst’ exposeren hier hun werk en er worden verschillende schilderworkshops gegeven. Hier is ook een terras met muziek, een lekkere wijnproeverij en zijn er jeu de boules wedstrijden. 

‘In verband de doorkomst van La Vuelta is in goed overleg met de stichting besloten de activiteiten op zondag 21 augustus te beperken tot het Col. Whitakerplein en de Kringloopwinkel. Let u erop dat het dorp Woensdrecht die dag tussen 14.00 uur en 17.00 uur is afgesloten voor autoverkeer. Gedurende deze tijdsperiode kunt u niet met de auto in of uit het dorp.’

Goed doel

Op het plein voor het gemeentehuis in Hoogerheide is zondag 21 augustus vanaf 13.30 uur iedereen van harte welkom om samen met andere wielerliefhebbers op een groot scherm de wedstrijd te volgen. DJ Dave zorgt voor muzikaal vermaak, er zijn hapjes en er worden drankjes verkocht. Samen kan dan ook de doorkomst van de renners op de Huijbergseweg beleefd worden.
‘We verzoeken iedereen zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Komt men met de auto, dan dient men dit vóór 14.00 uur te doen en ervan bewust te zijn dat er pas nadat de wielrenners gepasseerd zijn weer met de auto weggegaan kan worden.’

Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van La Vuelta Holanda 2022. In aanloop en rondom de etappes wordt met de campagne ‘Maak sport eerlijk’ aandacht gevraagd voor het mogelijk maken van sport voor iedereen. Wij vragen graag uw aandacht voor Jean-Paul uit Woensdrecht. Door een zwaar ongeval met de racefiets heeft hij een partiele dwarslaesie en wordt er geld ingezameld voor een handbike: https://bit.ly/3SASPOg

 



NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief