06-vlaketunnel-large_6794666_7428167
06-vlaketunnel-large_6794666_7428167

'Vaker rijstrook Vlaketunnel open bij problemen'

  Actueel

VLAKE - Rijkswaterstaat en de gemeenten Kapelle en Reimerswaal proberen bij een ongeluk of storing in de Vlaketunnel vaker een rijstrook te openen, zodat het verkeer op de snelweg A58 toch kan doorstromen.


Dat laat de gemeente Kapelle weten na overleg tussen de drie partijen. 'De A58 is een belangrijke verbinding van en naar Zeeland en storingen moeten zo veel mogelijk worden vermeden', schrijft de Kapelse wethouder Siwart Mackintosh in een gemeentelijke nieuwsbrief. 'Besproken is hoe te handelen als door uitval van installaties de Vlaketunnel gesloten wordt en de storing niet binnen zeer korte tijd kan worden opgelost.' Aanleiding was de urenlange, ongeplande sluiting van de tunnel op 4 april. Dat had grote files tot gevolg.

Weginspecteurs

Naast het zo snel mogelijk verhelpen van incidenten, bekijkt Rijkswaterstaat met de twee gemeenten de mogelijkheden voor tijdelijke openstelling van één rijstrook per rijrichting in de Vlaketunnel, aldus de wethouder. Zo kan het verkeer zoveel mogelijk blijven rijden. Hierbij kan Rijkswaterstaat dan voor de veiligheid een snelheidsbeperking instellen en weginspecteurs toezicht laten houden, schrijft Mackintosh.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief