Wat gebeurt er allemaal bij de Doelstraat 3 in Hoogerheide? Het is te zien bij de open dag.
Wat gebeurt er allemaal bij de Doelstraat 3 in Hoogerheide? Het is te zien bij de open dag. (Foto: José van der Wegen)

Open dag in de Doelstraat

  Actueel

HOOGERHEIDE – Maanden werd er aan gebouwd, de nieuwe gemeentewerf voor de buitendienst, de brandweer- en ambulancepost. Op 7 juni was de officiële opening, maar een open dag voor iedereen die een kijkje wilde nemen was er nog niet. Tot nog toe tenminste, want er is een datum: zaterdag 14 september is er een open dag aan de Doelstraat 3 in Hoogerheide.


Wie vanaf de snelweg richting Hoogerheide reed in het verleden, kon er al nooit omheen: het pand aan de Doelstraat 3. De laatste jaren zat er een Albert Heijn, maar daarvoor was het eigenlijk altijd al een supermarkt. In ieder geval Prijsslag, Jac Hermans, A&P, C1000 hadden er een winkel en tot slot dus Albert Heijn. Doelstraat 3 was daarmee bijna heilige supermarktgrond in Hoogerheide. In het voorjaar kwam daar echter een einde aan.

Albert Heijn verhuisde en de buitendienst van de gemeente Woensdrecht, de brandweer en ambulancepost namen hun intrek in de Doelstraat. Om de drie diensten goed te kunnen huisvesten, is het pand verbouwd. De zolder is geschikt gemaakt voor opslag. Zo maken onder meer Jeugdland uit Hoogerheide en Kindervakantiespel uit Ossendrecht gebruik van de opslagruimte op de nieuwe gemeentewerf.

Nieuwe datum

De opening van de nieuwe locatie vond plaats op 7 juni. Volgens een gemeentewoordvoerder was het de bedoeling de dag erna een open dag te houden. “Helaas kon dit vanwege organisatorische redenen niet doorgaan. Daarom is naar een nieuwe datum gezocht en dit is zaterdag 14 september geworden."

Iedereen die een kijkje wil nemen op de nieuwe locatie aan de Doelstraat 3 in Hoogerheide is welkom vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur. Bij de open dag zijn onder meer vertegenwoordigers van de gemeente Woensdrecht, de brandweer, de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Brabant Midden-West-Noord, de betrokken aannemer De Nijs-Soffers en de organisatie van Jeugdland betrokken. Er is parkeergelegenheid op het terrein van transportbedrijf Oerlemans, direct aan de overkant van de nieuwe locatie.

Jong en oud

Volgens de gemeentewoordvoerder is het de bedoeling dat de open dag echt voor jong en oud is. “Er is voor zowel volwassenen als kinderen van alles te doen en te zien. Ten eerste kunnen de mensen nu zien hoe het pand veranderd is na de verbouwing. Daarnaast zullen er voertuigen te zien zijn van zowel gemeente, brandweer als ambulancepost. Ook staan er diverse kraampjes waar allerlei informatie te verkrijgen is.” Wat bij de bezoekers zeker hoog zal scoren zijn de diverse demonstraties die de brandweer zal laten zien. Te denken valt hierbij aan de inzet van de hoogwerker, spuitdemonstraties met de waterslang en het openknippen van een voertuig samen met de ambulancepost. De jongste bezoekers mogen zich verheugen op onder meer een springkussen en een spelparcours opgezet door Jeugdland.

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief