De  crew van KombinoCare met op de voorgrond Anneke Bustraan. FOTO KOMBINOCARE
De crew van KombinoCare met op de voorgrond Anneke Bustraan. FOTO KOMBINOCARE (Foto: KombinoCare)

Supersterke Breightley krijgt een Super(man)feest tijdens Lentefeesten

HOOGERHEIDE - Dat Breightley uit Hoogerheide inmiddels vijf jaar oud is en vertrokken bij KombinoCare betekent niet dat ze hem daar zijn vergeten. Absoluut niet. De kinderopvanglocatie in de Raadshuisstraat houdt tijdens de Lentefeesten een inzamelingsactie voor Breightley, omdat hij onlangs is getroffen door acute leukemie. “Het heeft ons geraakt.”


Directeur Anneke Bustraan van KombinoCare is op Hemelvaartsdag ‘spreekstalmeester’ voor haar kinderdagverblijf. Ze probeert alles in goede banen te leiden en wil zoveel mogelijk bezoekers van de Lentefeesten bewegen om iets te doneren voor Breightley en zijn familie.

Kosten

De diagnose voor het jongetje heeft de familie namelijk niet alleen een hoop zorgen bezorgd, maar ook veel extra kosten. Het geld van het door KombinoCare georganiseerde Super(man)feest is daarvoor bestemd.

Stroopwafels

Mensen kunnen stroopwafels kopen, grabbelen in een altijd prijs-ton of gewoon, genieten van de ballonnenclowns of gewoon een bedrag schenken. “Het is een Super(man)feest voor supersterke Breightley. Deze actie laat volgens mij zien wat voor bedrijf wij zijn. We zijn kleinschalig, kennen al onze kinderen en hun ouders. Breightley is vijf, bij ons weg, maar we zijn hem zeker niet vergeten. Hij heeft hier vier jaar gespeeld”, wijst Anneke naar de grote, open ruimte waar alle kinderen samen spelen. “Toen we hoorden dat hij acute leukemie had en de actie van zijn familie op Facebook zagen, wilden we meteen helpen.”

Positief

Het bedrijf deed een donatie, maar Anneke wilde meer doen. “Als je hart wordt geraakt moet je je niet laten afremmen door je verstand”, zegt ze. Anneke kreeg haar medewerkers mee, benaderde mensen die wilde helpen om de dag tot een feest te maken en vroeg ondernemers of zij iets over hadden voor Breightley of een cadeautje hadden voor de grabbelton. Van iedereen kreeg ze positieve reacties. “Het is mooi dat we het met zijn allen doen. Deze actie wordt breed gedragen in Hoogerheide. Ik ben iemand die eerst ‘ja’ zegt en daarna kijk hoe ik het ga doen. Dan komt het altijd goed.”

Aanmelding

Zo doet ze het ook bij KombinoCare. Als ze bijvoorbeeld een aanmelding krijgt van een kindje dat verpleegkundige zorg nodig heeft, krijgen ouders zelden nul op het rekest. “Er is altijd een oplossing te vinden. Iedereen is welkom. We willen dat alle kinderen zich hetzelfde voelen. De ene is niet anders dan de andere. Daarom spelen ze allemaal in dezelfde ruimte. Bovendien kunnen ze zo van elkaar leren en elkaar helpen. Dat vinden we belangrijk.”

Biggetjes

Het kinderdagverblijf bestaat nu zo’n acht jaar. Daarvoor werkte Anneke, die van huis uit verpleegkundige is, bij allerlei soorten zorgorganisaties. Ze heeft het ontzettend naar haar zin. Met haar gezin woont ze boven de opvang in de Raadhuisstraat. Als ze in haar woonkamer zit, hoort ze de jongens en meiden beneden en ze delen één tuin, die verder wordt bevolkt door twee biggetjes, konijnen, kippen, vogels en cavia’s. “Ik vind die energie heerlijk”, zegt ze. “Daar geniet ik nog elke dag van. Dit werk lijkt een roeping, ook voor onze medewerkers die elke dag met zestien kindjes bezig zijn. Daar heb ik ontzettend veel bewondering voor.”

Het Super(man)feest speelt zich af voor de vestiging van KombinoCare in de Raadhuisstraat. Iedereen is welkom. Meer weten? Kijk op www.kombinocare.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief