Sjef en Dini Plompen-Stoffels kregen bezoek van burgemeester Steven Adriaansen, die hun feliciteerde met hun diamanten bruiloft. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN
Sjef en Dini Plompen-Stoffels kregen bezoek van burgemeester Steven Adriaansen, die hun feliciteerde met hun diamanten bruiloft. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN (Foto: JOSÉ VAN DER WEGEN)

'Je moet altijd verder kijken dan de oppervlakte'

HUIJBERGEN – Sjef Plompen (84) en Dini Plompen-Stoffels (82) konden ruim 65 jaar geleden niet bedenken dat zij ooit hun 60-jarige bruiloft zouden vieren. Door een ‘partnerruil’ bij hun danspartners zagen ze hun liefde ontluiken en uitgroeien tot iets wat vanaf dit jaar een diamanten status heeft gekregen. Op 28 mei 2019 vormden zij zestig jaar een paar.


De Bergse Dini was zo’n zestien jaar en Hoogerheidenaar Sjef achttien, toen zij elkaars danspartners werden bij Dansschool Jordans in Bergen op Zoom. “Onze danspartners konden het goed met elkaar vinden en wilden ruilen van partner. Zo kwamen Sjef en ik bij elkaar terecht.” Ook Sjef en Dini bleken een klik te hebben en werden verliefd. “We hebben gedanst tot ik 21 werd”, aldus Sjef. “Toen moest ik in dienst.”

Loon

Uiteindelijk hadden ze ruim vijf jaar verkering. Omdat Sjef uit een groot gezin met elf kinderen kwam, moest hij een deel van zijn loon thuis afstaan. Hij moest dus hard werken als elektromonteur om een trouwerij mogelijk te maken met zijn Dini, laat staan dat er geld overbleef om zijn droom van een eigen bedrijf waar te maken. Ook Dini zat niet stil. Zij werkte onder meer vanaf het prille begin van de V&D in Bergen op Zoom op de snoepafdeling van het warenhuis. Hard werken en werken in de detailhandel: het bleek de kiem voor hun toekomst samen.

Zoons

Op donderdag 28 mei 1959 trouwden ze in de inmiddels verdwenen Sint Jozefkerk in Bergen op Zoom. “Na ons huwelijk zijn we eerst gaan inwonen bij mijn moeder. Ik was meteen zwanger, onze oudste zoon werd negen maanden en één dag na ons trouwen geboren.” Het echtpaar kreeg in totaal twee zoons, die twee kleinzoons en twee kleindochters aan de familie Plompen toevoegden.

Winkel

Naast een gezin kwam er nog een andere wens uit in die eerste jaren van hun huwelijk: een eigen winkel. “We hebben nog heel even op de hoek van de Wouwbaan gezeten, maar daarna in de Raadhuisstraat 27. Daar runde ik een winkel in huishoudelijke apparatuur. Sjef was actief met een installatiebureau. Het was voor mij als Bergse wel even wennen in Hoogerheide. Ik was nog groen als gras en kende natuurlijk niet alle bijnamen. Er werd vaak gezegd: ‘Oh, maar Sjef kent mij wel’, maar dan wist ik nog niets.” Sjef deed van alles op het gebied van elektrotechniek, werkte met klanten zoals overheidsinstellingen, vooral in de regio. “In de hoogtijdagen hadden we 23 man personeel.” Het harde werken van Sjef en Dini in combinatie met het klantenbestand zorgde er voor dat zij in 1990 hun bedrijf konden verkopen aan het latere Imtech. “Ik bleef nog drie jaar aan als vestigingsleider in Hoogerheide. Daarna kon ik met vervroegd pensioen op mijn 60e.”

Weekendhuis

Een eigen zaak is hard werken, merkten Dini en Sjef als vanzelf. “We werkten de hele week, waren alleen op zondag vrij. Dan gingen we soms met de kinderen naar het strand, maar toen we eens vier uur in de file stonden op de ‘oude Zeeuwse weg’ vond ik het genoeg geweest”, aldus Sjef. Hij kon een stuk grond in Huijbergen kopen. Daar werd een weekendhuis gebouwd. Na het pensioen van Sjef werd het hun vaste woning. Ze genieten nu volop in Huijbergen van hun prachtige tuin met uitzicht op Molen Johanna, maar trekken toch steeds naar Hoogerheide. “Daar liggen toch veel van onze sociale contacten.”

Golfen

Sjef en Dini doen veel samen. Zo zaten ze samen op tennis en hebben ze ook 22 jaar gegolfd. Tegenwoordig doen ze het rustiger aan, bridgen voor Dini en werken in de tuin voor Sjef. Het geheim van 60 jaar huwelijk is voor hen geen geheim meer. “Het is geven en nemen, je mening blijven houden en altijd verder kijken dan de oppervlakte.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief