Foto: José van der Wegen

Woensdrecht heeft voortaan een eigen Grensinformatiepunt

HOOGERHEIDE – De gemeente Woensdrecht heeft voortaan een eigen Grensinformatiepunt (GIP).


Wethouder Lars van der Beek en Hans Verdult van het Werkcentrum Brabantse Wal hebben woensdag gezamenlijk de aftrap voor het GIP gegeven door een werkplek in te richten in het gemeentehuis. Elke eerste donderdagmiddag van de maand is het GIP te bezoeken.

Vraag

Het punt is bedoeld om inwoners te informeren over grensoverschrijdend werken en wonen, maar ook over studeren of ondernemen. Het GIP in Woensdrecht kwam tot stand door de enorme vraag in de gemeente met betrekking tot werken over de grens. “We geven al zo’n twee jaar lang als Grensinformatiepunt advies aan inwoners in de gehele regio, maar we merkten dat de behoefte in de gemeente Woensdrecht toch wel het grootste is”, zegt adviseur Hans Verdult. “Dat was voor ons reden om hier een GIP op te zetten.”

Bijeenkomsten

Het werd woensdag bevestigd door wethouder Lars van der Beek. “Tijdens eerdere bijeenkomsten over werken in de regio bleek de behoefte echt groot te zijn. Van de tien plaatsen werden er zes bezet door mensen uit de gemeente Woensdrecht.”

Het GIP in het gemeentehuis is elke donderdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief