Foto: Gemeente Roosendaal

Wil jij een boa huren? Het kan vanaf september in Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Net als in Bergen op Zoom begint de gemeente Woensdrecht met een pilot ‘Rent a boa’.


De proef begint in september.

Inwoners kunnen vanaf dat moment direct een beroep doen op een boa als ze een probleem hebben. “Het is niet: ‘U vraagt, wij draaien’. Wij gaan geen rijdende rechter spelen”, legt burgemeester Steven Adriaansen uit.

Volgens hem moet het in de eerste plaats gaan om problemen waarvan meerdere mensen last hebben. Het kan bijvoorbeeld gaan om hondenpoep, parkeeroverlast of overlast in de openbare ruimte.

Adres

Problemen kunnen worden gemeld via een speciaal e-mailadres dat de gemeente ruim voor de start van de proef bekend maakt. Van de melders zelf wordt ook iets verwacht. “Met de boa en wijkagent kunnen ze een plan van aanpak maken. Zo gaan ze samen voor het probleem staan. Dat is de Woensdrechtse manier van werken.”

Unaniem

De pilot, die er komt naar aanleiding van een unaniem aangenomen motie in februari, loopt tot en met november. Daarna volgt een evaluatie. Het gemeentebestuur kijkt dan naar hoeveel meldingen er zijn gemaakt en of en hoe de problemen zijn opgelost. “We gaan niet alleen maar bonnen schrijven. Dat is een laatste handhavingsmiddel. We zetten in op preventie en communicatie”, zegt Adriaansen. “We willen problemen structureel aanpakken.”

Dichtbij

De burgemeester hoopt dat de boa’s in de gemeente meer zichtbaar worden en dat inwoners ‘ervaren dat zij dichtbij de mensen staan’. Het e-mailadres is vanaf 19 augustus in de lucht. Vanaf die datum kunnen inwoners problemen doorgeven.   


 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief