Fusie voor Bibliotheken VANnU en Het Markiezaat

WOENSDRECHT - De bibliotheken VANnU en Het Markiezaat gaan vanaf 1 januari 2020 fuseren. Dat hebben de organisaties woensdag bekendgemaakt. De Raden van Toezicht hebben onlangs hun goedkeuring verleend aan de fusie.


De bibliotheken willen dit jaar nog gebruiken om afspraken te maken met de verschillende gemeenten over regionale samenwerking en over kwaliteit en continuïteit van het bibliotheeknetwerk en -diensten. Hierbij moet volgens beide bibliotheken ook ruimte worden gegeven aan lokale keuzes. "De opdrachtgevende gemeenten onderschrijven de meerwaarde van de grotere bibliotheekorganisatie met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen."

Naast de klassieke uitleenbibliotheek groeit de vraag naar een maatschappelijke en educatieve bibliotheek. Een leven lang leren om mee te kunnen blijven doen, mediaopvoeding, digitale vaardigheden, een bijdrage aan geletterdheid; de bibliotheek ontwikkelt met lokale partners programma’s voor kinderen en volwassenen. Deze programma’s worden in scholen, buurthuizen en huiskamers van de stad uitgevoerd. 

De nieuwe organisatie wordt verantwoordelijk voor het bibliotheekwerk in Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief