Foto: Eugène de Kok

Werkzaamheden aan Scheldeweg liggen voor op schema

HOOGERHEIDE - De werkzaamheden aan de Scheldeweg liggen een week voor op schema.


Automobilisten kunnen sinds vrijdag weer gebruik maken van de weg.

Wethouder Hans de Waal van de gemeente Woensdrecht en uitvoerder Roy Koevoets van Dura Vermeer hebben symbolisch het laatste hek op de rotonde bij de Nieuweweg en Duinstraat verwijderd. De eerste weggebruikers volgden daarna al snel. “We zijn blij”, zei De Waal. “Alle complimenten voor de aannemer dat het zo snel is gegaan.”

Bloemenlaan

De gemeente heeft weinig vragen of opmerkingen gehad over de reconstructie en noodzakelijke afsluitingen. “In het begin kwamen er wel wat telefoontjes uit de Bloemenlaan, maar verkeer is net water: het vindt zijn weg”, aldus de wethouder. “En je kunt het mensen niet verboden om zo te rijden.”

Toegang

Hoewel de Scheldeweg weer open is voor verkeer, zijn de werkzaamheden nog lang niet klaar. Komende week maakt de aannemer de toegang tot de Raadhuisstraat klaar waarna de bouwvak begint. Na de vakantie zijn de zijkanten van de weg aan de beurt. Stuk voor stuk wordt de riolering vernieuwd en aan beide zijden komt een fietspad van rood asfalt. De Scheldeweg wordt bovendien nog voorzien van een laatste laag asfalt en aan de kanten komt veel groen.

Oplevering

De oplevering staat gepland in december. De gemeente wil de weg dan officieel openen in het gezelschap van omwonenden en ondernemers. Met de reconstructie is 1,1 miljoen euro gemoeid.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief