Foto: Natasha Valkenburg

Dojo Satori pakt prijzen op 11e Tamashii Toernooi

  Sport en Vereniging

WOENSDRECHT - Zondag 8 april namen maar liefst 8 karateka’s van Dojo Satori deel aan Tamashii Toernooi. Dit was inmiddels de 11e editie van het Tamashii toernooi welke jaarlijks wordt georganiseerd in de Kannebuis in Halsteren.


Het Tamashii Toernooi is een traditionele shotokan wedstrijd, waarbij je deel kan nemen aan maar liefst 3 onderdelen: kata, katateam en kumite. Bij het onderdeel kata laat de karateka een vastgelegde reeks technieken zien. Deze wordt vervolgens beoordeeld op techniek, precisie en kracht. Bij het onderdeel katateam doen de karateka’s hetzelfde. Echter bij dit onderdeel doen 3 karateka’s de serie technieken tegelijkertijd. Hierbij wordt het team ook beoordeeld op synchroniciteit. Bij het onderdeel kumite gaan de karateka’s in gevecht met elkaar, waarbij de regels van het traditionele shotokan gehanteerd werden.

Dojo Satori scoorde weer goed op het toernooi. De karateka’s wisten maar liefst negen prijzen in de wacht te slepen:

1e plaats Kata Marwa
2e plaats Kata Benjamin & Felicia
3e plaats Kata Lucas & Nicky
2e plaats Kumite Femke
3e plaats Kumite Lucas
2e plaats Teamkata Marwa, Nicky & Femke
3e plaats Teamkata Lucas, Yoran & Nicky

Naast deze prijswinnaars, nam ook Marcus deel aan het toernooi. Ondanks dat Marcus geen prijs wist te pakken, heeft hij zichzelf wel overwonnen. Met name tijdens het vrije gevecht heeft Marcus doorgezet en laten zien dat hij tot veel meer in staat was dan dat hij zelf eerder dacht.

Na deze top prestatie richten de karateka’s van Dojo Satori zich op de afronding van het seizoen. Hierbij hoort de demonstratie bij de lentefeesten, het Archida toernooi en natuurlijk de laatste bandexamens. Het jaar zal afgesloten worden met een gezamenlijk kamp. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Natuursteen bewerker

st Michelsgestel

Enthousiaste medewerkers pakketdistributie

Dongen

Robot Operator

Hendrik-Ido-Ambacht

Bezorger Altena Nieuws

Genderen, Nieuwendijk, Rijswijk, Werkendam, Wijk en Aalburg

Monteur

Roosendaal

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief