Foto: Kelly Versteeg

Run Bike Run beleeft zondag eerste lustrum

  Sport

HOOGERHEIDE - De Run Bike Run in Hoogerheide is toe aan zijn eerste lustrum. Zondag vindt de vijfde editie plaats van het bijzondere evenement plaats.


De mannen en vrouwen strijden zondag in en om het centrum van Hoogerheide voor de Nederlandse titel Run Bike Run.

Ze beginnen met 2,5 kilometer lopen waarna ze 20 kilometer moeten fietsen en tot slot nog eens 5 kilometer lopen. Het staat gelijk aan twee rondjes lopen, vier rondjes fietsen en weer vier rondjes lopen.

Hart

Het parcours is door de vele bouwwerkzaamheden in Hoogerheide aangepast, maar het Oude Raedthuysplein in het centrum was en is het hart van de wedstrijd,. Daar wisselen de sporters van lopen naar fietsen en weer naar lopen.

Trap

Het loopparcours gaat dit jaar van het plein en de Jan van der Heydenstraat naar de bekende trap van de wereldbeker veldrijden, waarna de deelnemers over het nieuwe parkeerterrein aan de Haviksberg richting de Raadhuisstraat gaan.

Fietsend gaat het veld richting Woensdrecht over een stuk van de Brabantse Wal. De sporters moeten twee keer de Scheldeweg beklimmen.

Goed doel

De organisatie verwacht zondag ruim 250 mensen aan de start. De wedstrijd bij de elite mannen werd vorig jaar gewonnen door Thomas Cremers uit Nijmegen. De Utrechtse Jony Heerink kwam als eerste over de streep bij de vrouwen.

Zoals elk jaar is er een goed doel gekoppeld aan het sportieve evenement. Dit keer is dat de Rick Jonckheere Foundation. Vrijwilligers geven hun dagvergoeding aan de stichting, die is vernoemd naar het in 2018 overleden drumtalent Rick Jonckheere uit Hoogerheide. Hij kwam te overlijden aan een zeer zeldzame afweerstoornis CVID.

Onderzoek

Vanwege de onbekendheid van de ziekte, slechts 1 op de 25.000 mensen lijdt eraan, is het moeilijk geld in te zamelen voor onderzoek. Goed onderzoek zou bijvoorbeeld kunnen helpen met het verkorten van het stellen van een diagnose. Nu duurt het vaak jaren.

Het bestuur van de Run Bike Run wil de ouders van Rick Jonckheere een handje helpen. Meer informatie is te vinden op de website www.rickjonckheerefoundation.nl.

Parkeren

De dag begint ‘s ochtends om 11.00 met een wedstrijd voor recreanten en duo’s. De vrouwen starten om 13.00 uur, de wedstrijd voor de mannen begint om 14.45 uur. De organisatie hoopt op veel toeschouwers langs de kant. Parkeren kan bij het MFC De Kloosterhof aan de Huybergseweg en op het Lucasplein.

Meer informatie is te vinden op www.runbikerunhoogerheide.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief