Foto: Photographer:H.Hekhuizen

Hoogerheide maakt zich op voor de Lentefeesten

  Actueel

HOOGERHEIDE - De Lentefeesten zijn een begrip in Hoogerheide. Iedere Hemelvaart vult het dorp zich met activiteiten voor jong en oud. De American Day, de kermis, de horeca, winkelen, de Spinningmarathon voor het goede doel en ruim honderd kramen op de braderie. Vermaak je met gemak de hele dag in Hoogerheide.


Aan promotie hoeft Winkelhart Hoogerheide eigenlijk weinig meer te doen. Want Hemelvaart en de Lentefeesten worden er in één adem genoemd. "Dat maakt het ons eigenlijk best makkelijk", lacht Lydia van Loon, lid van de organisatie van het evenement. "We hebben ooit proberen op te zoeken hoe lang de feesten al bestaan, maar dat was bijna niet te vinden. Volgens mij is het al ruim veertig jaar een begrip in het dorp. Dus de naamsbekendheid zit wel goed!"

Braderie

De Lentefeesten staan natuurlijk voornamelijk bekend om de braderie. Met ruim honderd kramen is het één van de grootste braderieën van het voorjaar in West-Brabant. Daarmee staat het dorp vanaf de Huijbergseweg tot de Kloosterstraat weer lekker vol. Ook kunnen kinderen natuurlijk weer hun spulletjes verkopen vanaf een kleedje. In de Flemingstraat worden auto's heel de dag geweerd zodat de jongsten een zakcentje kunnen verdienen met een tradiotionele vrijmarkt. Zij mogen al vanaf 8.00 uur hun kleedje klaar gaan leggen. En zijn ze het verkopen even beu? Dan kunnen ze zich ook dit jaar weer naar het Sint-Lucasplein haasten. Daar staat de kermis opgebouwd. Dus dat is volop genieten van de botsauto's, de rups en de suikerspinnen.

Autoliefhebbers

Ben je gek van auto's? Van klassieke oldtimers? Of juist van moderne wagens? Het maakt niet uit wat je voorkeur heeft. Beiden zijn uitgebreid vertegenwoordigd tijdens de Lentefeesten. Op de American Day zijn prachtigste oldtimers en bikes te bewonderen. De American Day is al jaren vaste prik tijdens de lentefeesten, maar is dit jaar verder uitgebreid omdat de tent van de Scheldezonen niet terug zal keren. Ben je meer een liefhebber van moderne auto's? Dan mag je het plein achter de Pastorij bij de Aldi absoluut niet overslaan. Daar is een autoshow van getunede auto's te vinden. "Ieder jaar trekken de auto's weer veel publiek", vertelt Van Loon enthousiast. "Het is natuurlijk ook een fantastisch gezicht."

Shopping

Naast alle activiteiten kan er uiteraard ook volop geshopt, gedronken en gegeten worden op de Lentefeesten. De organisatie is niet voor niets in handen van het Winkelhart Hoogerheide. "De Lentefeesten zijn echt een mooie combinatie van alles. Er zijn activiteiten, er is de braderie, maar tegelijkertijd zijn ook alle winkels geopend. Zij bieden mooie aanbiedingen en winkelplezier aan alle mensen die de feesten bezoeken", legt van Loon uit. "Ook de horeca is natuurlijk allemaal open. Tijdens de Lentefeesten bruist Hoogerheide echt!"

De Lentefeesten zijn 10 mei van 10.00 uur tot 18.00 uur. Uiteraard blijft de horeca langer open.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief