Kindervakantiespel in Ossendrecht is leuk voor jongens en meiden.
Kindervakantiespel in Ossendrecht is leuk voor jongens en meiden. (Archieffoto: Humphrey Hekhuizen)

Ossendrecht zweeft in ruimte

  Actueel

OSSENDRECHT – Met de verschillende kindervakantieweken die deze zomer plaatsvinden in de gemeente Woensdrecht hoeft de jeugd zich niet te vervelen. Zo is maandag de week van Stichting KinderVakantieSpel (KVS) Ossendrecht voor de 51e keer van start gegaan.


Het thema is dit jaar, net als tijdens het kamp in de meivakantie, ‘In de ruimte’. De maximaal 160 kinderen die kunnen deelnemen aan de zomerweek beleven een buitenaards leuke week.

Vol

KVS werd 51 jaar geleden opgericht om kinderen die niet op vakantie konden, toch een extra leuke vakantieweek te laten hebben. Dat principe geldt nog steeds. Samen met onder meer Caritas en Herwonnen Levenskracht en met subsidie van de gemeente Woensdrecht kan KVS elk jaar een zomerweek organiseren. Ook veel ondernemingen en organisaties uit het dorp maken het mogelijk om de zomerweek zo goedkoop mogelijk te maken met leuke activiteiten voor de kinderen.

Volgens voorzitter Denise van Veelen voorziet de week nog steeds in een behoefte. We zien de laatste jaren dat we steeds vol zitten qua zomerweek. We hebben een programma voor de kleinere kinderen vanaf vier jaar en een programma voor de grotere kinderen. Met name de groep vanaf vier jaar is de laatste jaren erg gegroeid. We zien ook dat veel dezelfde kinderen terugkomen voor de zomerweek.”

Locatie

Zo’n 50 vrijwilligers zorgen ervoor dat het de kinderen tijdens de zomerweek aan niets ontbreekt en het programma bol staat van de activiteiten. Dit jaar is de zomerweek wel op een andere locatie in vergelijking met voorgaande jaren. Door de start van de werkzaamheden aan nieuwbouwplan De Noordrand in Ossendrecht is KVS uitgeweken naar het terrein van ODIO zelf. Op het boordevolle programma staat onder meer een speurtocht, tienkamp knutselen, zwemmen, survival, disco, sportdag en een uitje naar Kidswonderland voor de kleintjes. De ouderen kinderen doen onder meer een tienkamp, spooktocht, survival en sportdag. Op vrijdag gaan de grotere kinderen naar Bobbejaanland. 

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief