Foto: Uitvaartzorg Chris Zorge

“Mensen kunnen nu tot echt het laatste in Putte blijven”

  Algemeen,Bedrijvig Nieuws

PUTTE - Sinds 1980 kent de Putse begraafplaats aan de Acacialaan al een gebouwtje dat dienst deed als een soort aula tijdens uitvaarten. Daarna werd het gebouwtje lang niet meer als zodanig gebruikt, totdat Christian Zorge van Uitvaartzorg Chris Zorge interesse toonde. Dat heeft geleid tot rouwkamer De Acacia.


Als vanzelfsprekend is Christian erg blij met de nieuwe rouwkamer. “Met rouwkamer De Acacia kunnen mensen uit Putte nu echt tot en met hun laatste levensfase in Putte blijven. Er kan hier (coronaproof) afscheid genomen worden in een klein en intiem gebouw, met een warme aankleding en een huiselijke sfeer. Hiermee kunnen we de mensen uit Putte en omgeving een eigen plek in Putte bieden.” Omdat de rouwkamer op de begraafplaats gelegen is, heeft Christian ervoor gekozen geen sleutel- of familiekamer te realiseren. “Als mensen op rouwbezoek willen komen, dan staat er altijd iemand van onze organisatie klaar.”

Rouwkamer

Sinds eind november wordt er al gebruik gemaakt van de nieuwe rouwkamer. “We hebben al vijf families kunnen helpen met de opbaring van hun overleden dierbare in Putte. Er is maar één rouwkamer, maar wel een koelcapaciteit voor drie overledenen. De verzorging van een overledene vindt wel plaats in Hoogerheide, omdat hier in Putte geen ruimte voor is.” Christian is erg blij dat de rouwkamer eindelijk in gebruik is. “Al sinds 2008 was ik met de gemeente in gesprek voor het gebouwtje, maar pas in 2017 passeerde de koopakte bij de notaris. Ik ben blij dat het nu rond is na al die jaren.”

Ontwerp

Het ontwerp voor de rouwkamer is gemaakt door dezelfde man als het ontwerp van 1980. “Ik had altijd al het plan het gebouwtje aan te passen en te moderniseren, maar dan zonder de buitenkant aan te passen. Het is een schattig gebouwtje, heel veel mensen vinden het mooi en lief. Dat hebben we dan ook zo gehouden. Ook is de glazen koepel volledig zichtbaar gebleven.” Ook is binnen een halfhoge wand geplaatst, waarachter een overledene kan worden opgebaard. “Als een dierbare overlijdt, denk je altijd aan de dag van de uitvaart, maar de rouwbezoeken kunnen ook belangrijk zijn voor het verwerkingsproces. Met de rouwkamer kunnen we mensen op een persoonlijke manier afscheid laten nemen.”

Rouwkamer De Acacia is te vinden op de algemene begraafplaats aan de Acacialaan in Putte.
Voor informatie of contact: 0164-616077 of info@uitvaart-zorge.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief