Remmerswaal Accountants Duocup 2016-2017

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - De Stultiëns Assurantiën finalegroep is de 4e groep in de Remmerswaal Accountants Duocup tafeltennis.

Plaats 1-4

Giel van Zunderd en Jeanet Verhaert spelen al enkel jaren onder de teamnaam '1000 maal sorry.nl'. In hun halve finale tegen MengelMoes (Ria van Meer en Wil Rens) werd met 3-1 verloren. 3-1 was ook de uitslag van de halve finale tussen Tornado 2 (Ton Reurling en Gerard Verkuijl) en De Zeeuwse Rakkers (Jeffry van Beek en Youri van Dijken) en wel in het voordeel van de duocup-debutanten Jeffry en Youri.

In de finale om plaats 1 leken Wil en Ria direct door te stomen naar een 3-0 overwinning, maar in de spannende dubbel waren het toch De Zeeuwse Rakkers die de winst pakten. Daar bleef het niet bij. Zowel Jeffry als Youri wonnen hun 2e enkelspel. Met een totaal van drie winstpartijen in de finale was dat goed voor de eerste plaats in de Stultiëns Assurantiën finalegroep.

Tornado 2 herstelde zich beter van de eerdere nederlaag dan '1000 maal sorry.nl'. Met 3-0 wonnen Ton en Gerard de strijd om plaats 3 van Jeanet en Giel.

Plaats 5-8

Het Set-Point-team Zwart Wit (Esther Totos en Jan Dingemans) startte tegen Beauty & The Beast (Marisha Wesselingh en Gudo van Dongen) eveneens Set-Point. Na 2 enkelpartijen hadden beide teams eenmaal gewonnen. De dubbel werd in 3 games gewonnen door Esther en Jan. Daarna volgden nog 2 3-games-wedstrijden. Gudo was te sterk voor Jan en Marisha wist van Esther te winnen. 3-2 voor Beauty & The Beast. Eveneens een 3-2 uitslag, dat geeft wel aan dat De Peters (Peter Schoenmakers en Peter Nieuwlaat) gelijkwaardig waren aan Gouwe Ouwe (Ger van Haaren en Bert Gosens). De laatste en beslissende partij ging tussen Peter S en Ger. 3 maal 22-20 werd op het wedstrijdformulier genoteerd, met Peter uiteindelijk als winnaar.

En nog maar eens een 3-2 uitslag in de strijd om plaats 5 en 6 tussen Beauty & The Beast en De Peters. Nu werd het beslissende punt gescoord door Gudo, die met 22-20 en 23-21 van Peter N won.

Jan en Esther eindigden op plaats 8 omdat zij met 3-1 de winst, dus plaats 7, aan Ger en Bert moesten laten.

Plaats 9-12

Natascha Rops had haar eigen team De Dartele Dravers (met Christ Rops) gekoppeld aan De Kroew ( Henk de Haan, John van Ginneken en Lou Aanraad). Voor aanvang van de dubbel stond het scorebord voor beide teams op 1, dankzij Christ en John. In de dubbel wisten Christ en Natascha de buit in de derde game binnen te halen. Christ maakte het karwei professioneel af door zijn 2e enkelpartij te winnen.

In de tweede halve finale kwamen De Dropjes (Mauricette van Eekeren en invaller Tom Louwman) tegenover Mio Paese (Ingrid van Crugten en Peter van den Bemd) te staan. Tot aan deze avond kende iedereen Mio Paese onder de naam Peejenstamp. Met 3-0 behaalden Tom en Mauricette een vlotte overwinning op Ingrid en Peter.

In de finale speelden dus Christ en Natascha tegen invaller Tom en Mauricette. Het Rops-team wist voor de 2e keer deze avond een 3-1 overwinning te behalen en dat was goed voor plaats 9 in de eindrangschikking. Op plaats 10 De Dropjes.

Team De Kroew eindigde op plaats 11 dankzij een 3-0 winst tegen Mio Paese.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief