Afbeelding

Re-Creation plaatst zich voor topklasse kampioenschappen

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Het C-, B- en A-team van Re-Creation reisden zondag 21 mei af naar Vlijmen voor de tweede wedstrijd van het seizoen.

Veel van de leden hadden zich op de eerste wedstrijd al geplaatst voor de Brabantse Kampioenschappen Majorette en de Nederlandse Kampioenschappen Twirl. Op de wedstrijd in Vlijmen werden er 7 plaatsingen binnen gesleept, wat de teller voor Re-Creation al op 17 geplaatste routines zet.

Twee van de routines die zich plaatsten in Vlijmen kwamen uit in de topklasse. Dit is de hoogst haalbare categorie binnen de majorette-sport. Evelien Jacobs komt dit jaar voor het eerst uit in deze klasse, net als het A-team. Beiden behaalden afgelopen zondag hun plaatsingsscore voor de Brabantse Kampioenschappen. Voor het A-team, bestaande uit Amy-Lynn, Marjolijn, Femke, Amanda, Michelle, Angelique en Evelien, een erg knappe prestatie, omdat ze hun gloednieuwe routine voor de allereerste keer aan de jury lieten zien.

In de middenklasse plaatsten soliste Amanda van den Broek, het duo Delilah Hendrickx en Shelsey Nordsiek en het Large Team zich voor de kampioenschappen. In de basisklasse ging het B-team, bestaande uit Shelsey, Delilah, Laura, Naomi, Sidney en Deborah, voor het eerst in nieuwe samenstelling de vloer op. Zij behaalden een eerste plaats en monsterscore van 84,6 waarmee zij zich plaatsten en ook bijna promotie behaalden. Ten slotte behaalde Amy-Lynn Hunting met haar twirling 1-baton routine genoeg punten om mee te mogen doen met de NK Twirling en daarnaast ook een eerste plaats in haar categorie.

Verder werden er door de andere leden ook prachtige resultaten behaald. In de jeugdklasse behaalde Laura van Hoof 77,8, Britt Perdaems 79,2, Danique Bruggeman 79,6 en Floor Daalmans 78,6 punten . Het C-team behaalde een eerste plaats en een hele mooie score van 80,8. In de junior klasse behaalde het duo Sidney Prop en Deborah van Bruggen een geweldige score van 83,4. In de Senior klasse haalde soliste Michelle Puts 83,4, het duo van Amanda en Michelle 84,2 en het duo van Naomi en Laura 79,2.

De twirling routines werden tevens goed beoordeeld. Britt behaalde een eerste plaats met 14 punten, Danique 13 punten, Laura 12 punten en Floor 11 punten. Evelien behaalde tevens een eerste plaats met 3,2 punten, Michelle 2,6 punten, Marjolijn 2,2 punten en Naomi 0,9 punten. Marjolijn behaalde met haar twirling 2-baton routine een 1,3.

Wil je eens een keertje meedoen met een training van Re-Creation? Woensdag 24 mei is er een inlooptraining bij de jongste teams (vanaf 4 jaar tot ong. 12 jaar). Zij trainen van 18.00 tot 19.00 uur in de Drieschaar in Ossendrecht. Kun je dan niet? Je bent altijd welkom om te komen kijken en mee te doen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief