Sankaku leerlingen goud en zilver op EK kata

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Zaterdag 6 en zondag 7 mei werden in Malta de Europese Kampioenschappen Kodokan kata wedstrijden georganiseerd.

Onze Sankaku-leerlingen Roel Wesselink, Simon van den Doel, Peter Goossens en Gino de Bont waren door de judobond Nederland geselecteerd om deel te nemen aan deze kampioenschappen. Roel en Simon deden mee in het Nage no Kata (vorm van werpen). In deze klasse werd het Nederlandse koppel Eric Faes en Niels Neumann Europees Kampioen.

Roel en Simon behaalden in dezelfde klasse de zilveren medaille; tussen de eerste en de tweede plaats zat slechts een verschil van zeven punten.

In de totaalklasse (dat wil zeggen: de ouderen- en jongerenklasse samen) werden Eric en Niels derde en Roel en Simon vierde met een gelijk aantal punten: 390. Op jurybeslissing grepen Roel en Simon daarom net naast die bronzen medaille.

Peter Goossens van Sankaku en Hans van Raak van Judoclub Tilburg deden ook mee in het Katame-no-Kata (vorm van controle); ze werden vijfde.

Vast onderdeel van de EK is sinds een aantal jaren de judoshow. De judoshow dient te bestaan uit zes onderdelen: traditie, originaliteit, choreografie, doeltreffendheid/realistisch, technische uitvoering en variatie. Al vier keer eerder werd ons Nederlandse team al europees kampioen op dit spectaculaire onderdeel. Het onvoorstelbare gebeurde: opnieuw - en dus voor de vijfde keer- greep Nederland de titel. Het bijzondere is, en dat mag best eens een keer benadrukt worden, dat de choreografie voor het overgrote deel steeds ontworpen wordt door Peter Goossens. De deelnemers aan dit onderdeel waren behalve Peter zelf : Simon v.d. Doel, Roel Wesselink en Gino de Bont van Sankaku en Jelle van Roosendaal en Ennio Mertens van Sportschool Shintai.

De coach van de nationale selectie was wederom onze technisch directeur Manfred Kuijpers van Sankaku. Sankaku wenst alle deelnemers proficiat met dit geweldig resultaat.

Voor info: www.sankaku.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief