VAT Heren 1 promoveert

HOOGERHEIDE - Het volleybalseizoen 2016-2017 zit er voor volleybalvereniging VAT uit Hoogerheide weer bijna op. Afgelopen zaterdag 6 mei eindigde de competitie met de promotie wedstrijden voor zowel Heren 1 als Dames 1.

Het competitieseizoen voor de meeste VAT teams is twee weken geleden al geëindigd. Er zijn mooie resultaten behaald door de diverse teams. Zo wist de CMV jeugd de eerste ronde als eerste te eindigen waardoor zij in de tweede helft een niveau hoger mochten spelen, maar ook hier hebben zij het uitstekend gedaan. De meiden B zijn op een mooie derde plaats geëindigd. De dames 2 zijn in een nieuwe samenstelling aan dit seizoen begonnen en hebben een goede zesde plaats behaald. De Dames 3 komen uit in de ORV competitie. Deze competitie loopt nog door tot eind mei. Op dit moment is vrijwel zeker de een mooie plaats in de middenmoot vastgesteld. De Dames 1 zijn ook in een nieuwe samenstelling aan het seizoen begonnen. De doelstelling was om in de middenmoot te eindigen. Het seizoen verliep voor de dames 1 uitstekend en zij behaalde knap de tweede plaats in de competitie. Een plaats die recht geeft op het spelen van promotie wedstrijden. De heren 1 begonnen het seizoen bijna in dezelfde samenstelling als voorgaande seizoenen. Net als de seizoenen hiervoor konden de heren 1 meedraaien in de bovenste regionen. Uiteindelijk hebben de heren plaats 2 veilig gesteld in de competitie, waardoor ook zij de promotie wedstrijden mochten gaan spelen.

Afgelopen zaterdag 6 mei vonden de promotiewedstrijden plaats. Zowel de Dames als Heren mochten naar Middelbeers. Hier werd in een poule van 3 teams uitgemaakt wie naar de 1e klasse mocht promoveren. De Dames begonnen om 10:00 uur aan hun eerste wedstrijd. Er werd goed gestreden maar helaas was de tegenstander nog een maatje te groot. De tweede wedstrijd ging zeer gelijk op alleen lukte het de dames ook niet om deze wedstrijd in winst om te zetten. Voor de dames was het een zeer leerzame dag, maar promotie was op dit moment nog net een stapje te ver gegrepen. In de middag begonnen de Heren aan hun wedstrijd. De eerste wedstrijd ging zeer gelijk op. De eerste set werd net verloren. Ook de tweede set was zeer zwaar, maar de heren slaagde er naar een goede inhaal race in om de set met 26-24 te winnen. Er kwam een derde beslissende set, dankzij de aanmoedigingen van de Dames wisten ze ook deze set te winnen. De eerste overwinning was een feit . De boost die dit gaf zorgde ervoor dat de eerste set van de tweede wedstrijd als een speer werd binnen gehaald. De tweede set was zwaarder maar uiteindelijk lukte het de heren om deze set met 25-22 binnen te slepen. Dankzij twee overwinningen promoveren de heren naar de 1e klasse.