Hotak’68 1 terug naar de hoofdklasse

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Na een 8-2 nederlaag (en hierdoor 5e plaats in de poule) keert het 1e weer terug naar de hoofdklasse. In de laatste wedstrijd van het seizoen werden er nog twee partijen gewonnen door Peter van Oevelen en Johan't Hooft.

Hotak'68 2 had nog een kleine kans om kampioen te worden in de 2e klasse, maar mede door een gelijkspel tegen Yerseke 2 kwamen ze helaas vijf punten te kort. Sophy Dijkers en Edwin Kommers wonnen beide twee enkelspelen. Ook het dubbel werd een prooi voor de Hotakkers.

In de 3e klasse A sloot Hotak'68 3 het seizoen af met een forse 1-9 (Arnemuiden 4 was helaas maar met twee man, dus drie extra bonuspunten) overwinning. Een mooie 3e plaats in de poule, een goede stimulatie voor het komende seizoen. Martijn Withagen en Jelle Kuijper wonnen ieder tweemaal. De andere twee punten kwamen op naam van Tobias Vroomen en het dubbel.

Hotak'68 4 kwam net één punt te kort om de promotie/degradatiewedstrijd te kunnen ontlopen. Ondanks de 4-6 overwinning op ODT 8 moet het 4e aankomende vrijdag een beslissingswedstrijd spelen tegen de nummer 2 van poule 5c (waarschijnlijk Smash'70 2) voor klassebehoud in de 4e klasse. Frank Dingemans was weer goed op dreef, drie overwinningen voor hem. Ook Cees Overbeeke begint langzaam weer op stoom te raken, twee zeges. Het 6e punt werd door het dubbel binnengesleept.

De degradanten Hotak'68 5 en Hotak'68 6 konden helaas ook niet in hun laatste wedstrijd imponeren, respectievelijk een 9-1 (tegen Breda 2) en een 8-2 (Breda 1) nederlaag. Cees Adriaansen (5e), Patrick van Loon (6e) en Miranda de Bil (6e) konden ieder nog een overwinning aan hun palmares toevoegen.

Jeugd

In de landelijke A-groep moest het 1e jeugdteam het opnemen tegen het sterke HTTV-070 1 uit Den Haag. De Hagenezen bleken van een ander kaliber, derhalve een 9 -1 nederlaag. Louis van Eekelen redde de eer, één overwinning voor hem.

Jeugd 2 (de kersverse kampioen, volgend jaar te bewonderen in jeugdklasse 1) sloot het seizoen keurig af door ook hun laatste wedstrijd met ruime cijfers te winnen, 2-8 tegen Westerzicht 1. Yourie Aarden won wederom al zijn drie enkelspelen (in deze voorjaarscompetitie 30 wedstrijden gepeeld en maar liefst 29 overwinningen). Rianne de Vogt en Bas Suijkerbuijk wonnen beide tweemaal en kunnen dan ook terugkijken op een uitstekend seizoen. Het 8e punt werd veilig gesteld door het dubbel.

Ook jeugd 3 moest naar Vlissingen, nu was Westerzicht 3 (was afgelopen week al kampioen geworden) de tegenstander. Westerzicht 3 bleek iets te sterk, 8-2. Maarten van Zundert en Joey Belloni wonnen beide één enkelspel. Het 3e jeugdteam heeft ondanks deze nederlaag een mooie 2e plaats verworven in de Jeugdklaase 5.

Alle verdere informatie is te vinden op www.hotak68.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief