Logo internetbode.nl/woensdrecht

Zwemkampioene Nienke Jonk zwom tegen idool Ranomi Kromowidjojo

HOOGERHEIDE – Ze keek er lang naar uit, maar inmiddels heeft Nienke Jonk (15) voor het eerst tegen haar idool Ranomi Kromowidjojo gezwommen. Tijdens een zogeheten KNZB Challenger stootte de zwemster uit Hoogerheide door tot de finale op de honderd meter vlinderslag. Daarmee kwam een langgekoesterde wens van de jonge zwemster ter vervulling.


DOOR MAARTEN ELST

Zo’n anderhalf jaar geleden liet Nienke al doorschemeren dat de drievoudig Olympisch kampioene haar grootste idool was. De eerste de beste kans die ze kreeg, 19 maart, pakte ze dan ook met twee handen aan.

Terugblik
Nienke begint gelijk te stralen als ze terugblikt op die bewuste dag in maart. “Het was een leuke dag”, vertelt ze tijdens de Swim Cup in Eindhoven. “Ik zag Ranomi al een paar keer bij het inzwemmen. Dat gaf me extra motivatie om er een mooie wedstrijd van te maken.”

Tijdens één van de voorrondes in aanloop naar de finale toe wenste de Olympisch kampioene de zwemster uit Hoogerheide succes. “Ik was aan de beurt voor mijn wedstrijd en zij zat al klaar voor haar wedstrijd. Toen ik voor het startblok klaarstond, hoorde ik haar nog ‘Hup Nienke’ roepen. Dat was echt hartstikke mooi.”

Uiteindelijk belandde Nienke in de finale tegen haar idool. “Ik lag zelfs in de baan naast haar. Dat was heel interessant, omdat je dan voor het eerst echt goed jezelf kon vergelijken met Ranomi. Ze heeft een hele sterke start en een snel keerpunt. Zelf ben ik ook wel sterk op het middenstuk. Daarbij kon ik haar tempo zelfs bijbenen.”

“Ook wordt zo’n race altijd opgenomen”, vervolgt ze. “Ik heb het inmiddels dus een paar keer teruggekeken om mezelf nog een keer te vergelijken. Daarbij zag ik dat mijn keerpunt nog wel wat kan verbeteren ten opzichte van de top. Al was het gaaf om tegen Ranomi te kunnen zwemmen.”

embed

https://www.youtube.com/watch?v=hj6eCGfry60&feature=share

/embed<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief