Afbeelding

Dojo Satori presteert goed bij Tamashii toernooi

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - Onlangs vond het 10e Tamashii Toernooi plaats in Halsteren. Dit karate traditionele karatetoernooi wordt jaarlijks georganiseerd en trekt elk jaar weer veel bekijks. Met bijna 150 deelnemers was er flinke weerstand voor de deelnemers van Dojo Satori.

Het toernooi bestond uit drie onderdelen: kata, kata team en kumite. Bij het kata dienen de karateka's een schijngevecht te presenteren. Bij deze bewegingsvormen beoordelen de scheidsrechters de karateka onder andere op kracht, houding en focus. Bij het teamkata doet men hetzelfde. Echter is dit nog lastiger, gezien men met drie karateka's tegelijk synchroon de kata moet presenteren. Het derde onderdeel, kumite, is het vrije gevecht. Bij het vrije gevecht sparren twee karateka's met elkaar onder begeleiding van een scheidsrechter. Hier zijn een aantal regels aan verbonden om de veiligheid te garanderen.

Van Dojo Satori deden negen karateka's mee aan het toernooi. Ondanks de hevige weerstand hebben zijn ontzettend goed gepresteerd. Ook was het voor sommigen hun eerste wedstrijd.

Uitslagen

Karateka's: Luca Bolders, 1e plaats kumite. Annelisa Fix, 3e plaats kumite. Marwa Bouhtala, 3e plaats kumite. 3e plaats kata team bestaande uit: Nicky Seffelaar, Femke Seffelaar & Marwa Bouhtala.

Ook leverde Dojo Satori de jongste deelnemer van het toernooi. Felicia Valkenburg durfde met haar zes jaar het al aan om mee te doen met de wedstrijd. Kortom, een erg goede sport prestatie van de karateka's van Dojo Satori.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief