Hotak’68 1 onderuit tegen Kluis 1 uit Geleen

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - In de 3e divisie F leed Hotak'68 1 een ruime nederlaag, 2-8. Door deze nederlaag blijft de achterstand op nummer 4 (4e plaats betekent klassebehoud) 4 punten. Johan't Hooft won tweemaal.

Hotak'68 2 liet kostbare punten liggen in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse B. Tegen middenmoter TTC Middelburg 5 kwamen ze niet verder dan een 5-5 gelijkspel. Edwin Kommers was driemaal succesvol, Dennis Overbeeke tweemaal.

In de 3e klasse A deed Hotak'68 3 het meer dan verdienstelijk door SAR'72 1 met 6-4 de deur te wijzen. Martijn Withagen deed het voortreffelijk door al zijn drie enkelspelen te winnen. De overige drie punten kwamen op naam van Roland van den Heuvel (twee) en Jelle Kuijper.

Hotak'68 4 strijdt om lijfsbehoud in de 4e klasse B. Nu werd er een zwaar bevochten 5-5 gelijkspel behaald tegen TTC Middelburg 10. De in topvorm verkerende Frank Dingemans liet er wederom geen gras over groeien, drie overwinningen voor hem. Cees Overbeeke en Nico van Wiltenburg konden beide één zege bijschrijven.

Hotak'68 5 en Hotak'68 6 zitten in de hoeken waar de klappen vallen. Hotak'68 5 liet zien over voldoende talenten te bezitten, maar dit was niet voldoende om Tanaka 3 het echt moeilijk te maken, 1-9. Cees Adriaansen won één keer.

Hotak'68 6 moest ook tegen Tanaka, in dit geval Tanaka 4. De ploeg uit Etten-Leur bleek net iets te sterk, 3-7 nederlaag derhalve. Patrick van Loon (twee) en Miranda de Bil zorgden voor de punten.

Het leek wel een invasie uit Etten-Leur, want ook Hotak'68 7 moest spelen tegen Tanaka, het 6e team. Ook hier moesten de Hoogerheidenaren het onderspit delven tegen de ploeg uit Etten Leur, 2-8. Roland van den Bogart en Claudia van der Poel konden ieder één overwinning bijschrijven.

Jeugd

Ondanks dat het 1e jeugdteam maar met twee man (door blessures) kon aantreden werd er toch een mooi resultaat behaald, 5-5. Jason Broos en Louis van Eekelen wisten ieder twee enkelspelen in winst om te zetten. Het 5e punt werd veilig gesteld door het dubbelspel ook nog te winnen.

In de 2e klasse A won het 2e jeugdteam wederom met grote cijfers. Nu werd Waalwijk 1 met 8-2 aan de kant geschoven. Als er volgend weekend minimaal 2 punten worden behaald dan is het kampioenschap in de 2e klasse A een feit. De 8 punten kwamen op naam van Yoerie Aarden (drie), Rianne de Vogt (twee), bas Suijkerbuijk (twee) en het dubbel.

Jeugd 3 won in een degelijk duel met 6-4 van TTC Middelburg 6. Yoey Belloni en Kyana Vroomen wonnen twee keer. De andere twee punten kwamen op naam van Maarten van Zundert en het dubbelspel.

In de startersklasse leed Hotak'68 4 een kleine (4-6) nederlaag tegen Yerseke 1. Laura Veraart en Jasmijn de Vogt wonnen beide twee enkelspelen.

Info: www.hotak68.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief