Afbeelding

Recreatief tafeltennis in West Brabant

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Volgens de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) spelen jaarlijks wel een miljoen Nederlanders minimaal 1 keer een partijtje tafeltennis. Dat kan zijn op het schoolplein, tussen de middag op het werk, op de camping, in een buurthuis of bij een tafeltennisvereniging.

Aan de NTTB-competitite wordt deelgenomen door een kleine 25000 spelers en speelsters. Wellicht dat de overige 975000 best wel eens een keertje meer zouden willen tafeltennissen.

Maar waar kunnen ze dan terecht?

In de gemeente Woensdrecht kan dat bij TCO'78 in Ossendrecht, Hotak'68 in Hoogerheide, Tornado in Putte of Set Point in Huijbergen.

Tornado in Putte speelt op maandagavond van 20.00 tot 22.30 uur in sportzaal De Biezen, Schoolstraat 42. 18-jarigen en ouder krijgen 2 maanden de kans om te wennen aan het spel en de clubgenoten. Aanmelden kan bij Cor Snijders: 0164-602459. Tornado speelt met 2 teams in de Becreanten-competitie en met 3 teams in de duocup.

Set Point heeft de maandagavond als clubavond; er wordt gespeeld in mfc De Kloek, Prior Borrekensstraat 1, Huijbergen. Nieuwkomers kunnen vanaf 20.00 uur binnenlopen en meespelen. Men kan tevoren ook contact opnemen met Henk van Mechelen (di-vr tot 21.30u): 0164-642966. 1 maand kan er gratis worden proef-gespeeld. Set Point speelt met 3 teams mee in de RRTC-competitie en bijna alle leden spelen mee in de duocup.

TCO'78 speelt op donderdag in mfc De Drieschaar in Ossendrecht, De Ploeg 11.

Nieuwelingen kunnen de eerste paar keren gratis meespelen. Zelf dient men voor goede zaalschoenen te zorgen, een batje kan eventueel worden geleend.

Namens TCO'78 spelen 5 senioren-teams en 2 jeugd-teams in de NTTB-competitie en 3 teams komen uit in de duocup. Zie ook www.facebook.com/TCO78

Hotak'68 speelt in MFC Kloosterhof, Huijbergseweg 3B in Hoogerheide. Geïnteresseerden kunnen op maandagavond een kijkje komen nemen tussen 19.45 en 21.30 uur.

Ouderen kunnen terecht bij de sport-overdag-groep, die spelen op dinsdagmiddag van 13.15-15.30 uur. Iedereen kan 4 keer gratis kennismaken. Zie ook www.hotak68.nl

In de NTTB-competitie spelen 7 senioren-teams en 2 jeugdteams van Hotak'68.

RRTC staat voor Regionale Recreanten Tafeltennis Competitie. Aan deze recreantencompetitie wordt deelgenomen door ODT (Roosendaal), Set Point, Harella (Heerle), t Fort (Bergen op Zoom), SSVR (Roosendaal) en, VVV = Vrienden Van Vrederust. In deze competitie wordt de ouderwetse telling gehanteerd, dus games tot 21, servicewissel na 5 opslagen. Competitieleider is Fred van Crugten.

Naast de RRTC bestaat er nog een recreantencompetitie: de Becreanten. Ook in deze competitie wordt de ouderwetse telling gehanteerd. Kenmerkend voor deze competitie, waaraan voornamelijk door 50-plussers wordt deelgenomen, is het feit dat alle teams op een speelavond in dezelfde zaal in actie komen. Wisselend is dat bij Tanaka in Etten Leur, Vice Versa 51 in Oudenbosch of het Markiezaat in Bergen op Zoom. Deelnemende teams zijn afkomstig van het Markiezaat, Tanaka, Vice Versa 51, Tornado en SSVR (1 team). Competitieleider is Jan Maas.

De duocup is een recreatief tafeltennis-bekertoernooi voor teams van 2 personen. Elk team speelt 4 avonden per seizoen ongeacht winst of verlies. Iedereen kan hieraan deelnemen; je hoeft niet eens lid van een vereniging te zijn. Duocup-wedstrijden worden gespeeld bij Vice Versa 51 in Oudenbosch, Tanaka in Etten Leur, ODT in Roosendaal, SSVR in Roosendaal, Harella in Heerle, Set Point in Huijbergen en het Markiezaat in Bergen op Zoom.

De afsluitende finalewedstrijden worden dit jaar bij ODT in Roosendaal gespeeld. Meer info: aanraad@ziggo.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief