Knappe overwinning Hotak’68 1

Sport en vereniging

HOOGERHEIDE - In de 3e divisie F behaalde Hotak'68 1 een knappe overwinning (4-6) op Twenty-one Up 1 uit Rotterdam. Door deze overwinning is lijfsbehoud in de 3e divisie nog altijd mogelijk (4 punten achter de veilige 4e plaats). Johan 't Hooft won 3 maal. Eric Kuijper en Roald Vos ieder 1 maal.

Hotak'68 2 vernederde het 1e team van TCO'78 uit Ossendrecht door maar liefst met 10-0 te winnen. Hierdoor is de koppositie in de 2e klasse B extra verstevigd. Sophy Dijkers, Stefanie van Genegen en Edwin Kommers wonnen al hun wedstrijden, zo ook het dubbelspel.

In de 3e klasse A moest Hotak'68 3 naar Zeeland om te spelen tegen Kapelle 1. Het werd een minieme 6-4 nederlaag. Roland van den Heuvel was 2 maal succesvol. Martijn Withagen en invaller Patrick van Loon wonnen beide 1 maal.

Ook Hotak'68 4 mocht afreizen naar Zeeland. In dit geval was Yerseke 3 de tegenstander. Met een 5-5 gelijkspel keerde men aan het einde van de avond terug naar Hoogerheide. Frank Dingemans en Cees Overbeeke wonnen 2 maal en ook het dubbel werd in winst omgezet.

Hotak'68 5 en Hotak'68 6 kregen beide een zware nederlaag te verwerken. Het 5e verloor 10-0 van De Batswingers 2 en het 6e verloor met 9-1 (Patrick van Loon won 1 maal) van TCO'78 2. Zowel het 5e als 6e bezetten nu de laatste plaats in de poule en het zal heel moeilijk worden om zich te handhaven in de 4e klasse.

In de 7e klasse D moest het 7e naar St. Willebrord om daar te spelen tegen The Back hands 8. Het werd een 8-2 nederlaag voor de Hoogerheidenaren. Roland van den Bogart won 2 enkelspelen.

Jeugd

In de Landelijke jeugdcompetitie deed het 1e jeugdteam goede zaken door mededegradatiekandidaat SwordSports 21-up 1 met 4-6 te verslaan. Jason Broos (3), Louis van Eekelen (2) en het dubbel tekenden voor de punten.

In de 2e klasse A blijft het 2e jeugdteam het wonderwel goed doen . Op naar de titel! Nu werd TIOS'51 4 met 1-9 weggeveegd. Yourie Aarden en Rianne de Vogt wonnen 3 keer. Bas Suijkerbuijk deed het niet veel minder door ook 2 x te winnen. Het 9e punt werd binnengesleept door het dubbel.

Jeugd 3 moest het opnemen tegen Scaldina 2 uit het Zeeuwse Zierikzee. 3-7 werd het waardoor de 2e plek in de 5e klasse A is gehandhaafd. Maarten van Zundert was wederom goed op dreef door 3 maal te zegevieren. Yoey Belloni en Kyana Vroomen konden ook tevreden zijn (beide 2 overwinningen).

In de startersklasse moest Hotak'68 4 aantreden tegen het 2e jeugdteam van Effect '71. Ze waren goed aan elkaar gewaagd wat dan ook in de eindstand te zien was, 5-5. Jasmijn de Vogt won 3 maal en ook Laura Veraart deed een duit in het zakje door 2 maal te winnen.

Alle verdere informatie is te vinden op www.hotak68.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief