Logo internetbode.nl/woensdrecht

Ronde van Woensdrecht prooi voor Havik

WOENSDRECHT – Slechts vier renners haalden zondag de meet op de top van de Rijzendeweg zonder gedubbeld te worden. Piotr Havik uit Bergambacht was uiteindelijk de snelste op straatlengte afstand van Thijs de Lange. Voormalig inwoner van Hoogerheide Wout van Elzakker moest genoegen nemen met de vierde plaats. In de eindsprint verloor hij nipt van Tom Vermeer.

DOOR MAARTEN ELST

Lichte paniek was er even voorafgaand aan de wielerwedstrijd. Nadat Wout van Elzakker zijn rugnummer had laten zien aan de wedstrijdleiding en door dacht te fietsen naar de startlijn werd hij staande gehouden. Aan zijn fiets hing nog altijd geen transponder, waardoor zijn tijd niet zou meetellen als hij gestart was.

DSC_0880

Snel vloog Van Elzakker de Rijzendeweg af op weg naar de permanence, waar nog een tijdmeter voor hem klaar lag op de inschrijftafel. Met een duidelijk opgelucht gezicht keerde hij terug aan de start en kon hij, ondanks de opstartproblemen, gewoon beginnen.

Gebroken sleutelbeen
Na pakweg een vijfde van alle rondes te hebben verreden, ontkoppelde een kopgroep zich van het peloton om vervolgens niet meer ingehaald te worden. Een groep bestaande uit Piotr Havik, Thijs de Lange, Tom Vermeer, Sem van de Bogaert, Mike Terpstra en Peter Schulting wist uit handen van het peloton te blijven.

caption id="attachment_303102" align="alignnone" width="695"

Het peloton met Koen van de Klundert (midden) dendert door. Het peloton met Koen van de Klundert (midden) dendert door.

/caption

De ronde was ten opzichte van de 58ste editie vorig jaar onveranderd. De renners daalden direct na de start de Rijzendeweg af, waarna het klimmen kon beginnen. Via de Berglaan en de Dorpsstraat keerden de renners terug op de Rijzendeweg, waar het peloton een weg met vijf procent verhoging op moest klimmen.

Het was Piotr Havik, de renner uit Bergambacht, die hiermee het beste wist om te gaan. Zo’n acht rondes voor de finish ontsnapte Havik bij De Lange en Schulting en werd vervolgens niet meer teruggepakt.

caption id="attachment_303104" align="alignnone" width="719"

Piotr Havik wint in Woensdrecht. FOTO MAARTEN ELST Piotr Havik wint in Woensdrecht.

/caption

Met 39 seconden voorsprong kwam Havik als eerste over de finishstreep. De Lange werd tweede, maar werd niet op de voet gevolgd door Schulting. De onfortuinlijke Schulting ging in de laatste bochten onderuit en brak naar verluidt daarbij zijn sleutelbeen. Daardoor kon Vermeer nog sprinten naar de derde plaats ten koste van Wout van Elzakker.

Prooi
Winnaar Piotr Havik analyseerde op het podium samen met KNWU-speaker Laurens van de Klundert de wedstrijd. “Je komt met misschien wel de drie sterkste renners op het einde voorop te liggen”, vertelt Havik. “Het is dan jammer voor Peter Schulting dat hij ten val komt. Niet alleen voor Peter zelf, maar ook voor de wedstrijd. Het spelletje is dan minder spannend. Hopelijk valt zijn blessure mee.”

Wout van Elzakker werd dus vierde, maar kijkt niet geheel ontevreden terug op de verreden koers. “Ik wist van tevoren niet goed wat ik er van moest verwachten. Deze wedstrijd is natuurlijk altijd wel een pittige met de klim op de Rijzendeweg. Ik ben dan ook tevreden met deze vierde plaats.”

caption id="attachment_303105" align="alignnone" width="725"

Wout van Elzakker moet genoegen nemen met de vierde plaats. Wout van Elzakker moet genoegen nemen met de vierde plaats.

/caption

Van Elzakker is nog een paar dagen in Nederland alvorens hij weer terug naar Spanje gaat. “Het gaat goed bij mijn nieuwe ploeg. Natuurlijk was het even wennen, maar ik heb leuke ploeggenoten daar.”

Pech
Wie niet bepaald zijn beste wedstrijd uit zijn wielercarrière reed, was Koen van de Klundert uit Woensdrecht. In de eerste paar rondes probeerde hij weliswaar nog te demarreren, maar steeds werd hij en zijn medevluchters teruggepakt door het peloton. “De benen waren na zaterdag niet goed”, aldus Van de Klundert.

caption id="attachment_303103" align="alignnone" width="713"

Koen van de Klundert is gedubbeld en moet het parcours verlaten. Koen van de Klundert is gedubbeld en moet het parcours verlaten.

/caption<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432895852232-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief