Jeu de Boulesvereniging Petangeske

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Petanque spelen is een sport voor jong en oud, maar onze vereniging is er trots op dat wij ook faciliteren voor de oudere speler.

Op zondag 5 maart wordt er een speciaal toernooi georganiseerd voor de 80 plussers binnen onze vereniging. Dat zijn ongeveer zo'n 50 leden en al meer dan 20 leden hebben zich opgegeven voor dit éénmalige toernooi.

Er zullen weinig verenigingen zijn die zoveel oudere leden hebben die nog actief zijn, want vergis u niet, het is en blijft een sport.

Omdat Petangeske het uniek vind dat wij nog zoveel actieve 80 plussers in onze vereniging hebben, is dit toernooi een gratis activiteit en zal er gestreden worden om de eerste plaats. Er zullen diverse prijzen te winnen zijn en een bokaal voor de beste 80 plusser.

Komt allen kijken naar dit evenement. En geniet van dit eerbetoon van deze jeugdige ouderen. De nieuwe generatie ouderen wel te verstaan!

Het toernooi begint om half 2 en een ieder speelt 3 partijen.

Tireerfestijn op zondag 12 maart

Om 10.00 uur start dit individuele toernooi. Koelbloedigheid, behendigheid en stressbestendigheid zijn de trefwoorden die een rol gaan spelen in dit toernooi.

Tireren is een aparte behendigheid die zeker niet alle petanque spelers vaardig zijn. Het vraagt veel concentratievermogen en techniek en alleen de beste tireurs zullen aan dit festijn meedoen.

Wilt u zien hoe spannend en mooi dit onderdeel van het petanque is, kom dan langs de beukenlaan en stap binnen in het boulodrome, waar u zeker zult genieten van onze tireurs, die behoren tot de beste van Nederland.

Speeldagen

Dinsdag van 13.30-17.00 uur en van 19.30 -23.00 uur

Woensdag van 13.30-17.00 uur

Donderdag van 13.30-17.00 uur en van 19.30-23.00 uur

Zaterdag van 13.30-18.00 uur

Voor de leden van de vereniging zijn dit de speeldagen, op dinsdagmiddag, dinsdagavond, woensdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmiddag is er de vrijheid om te spelen, dat wil zeggen dat er geen wedstrijden gespeeld worden maar dat de teams door middel van loting of door het gooien van de but gevormd worden. Voor iedereen is er dus altijd een team of medespeler beschikbaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief