Logo internetbode.nl/woensdrecht

Backofficemedewerkers CJG verhuizen naar Kromstraat

HOOGERHEIDE – Het welzijnscentrum K4 aan de Kromstraat in Hoogerheide kampt momenteel met ruimtegebrek. Met de huisvesting van zowel de Brede Welzijnsinstelling (BWI), het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het jeugdhonk, de Integrale Toegang en diverse andere partners barst het pand uit zijn voegen. De eerste verhuizers zijn de medewerkers van de backoffice van het CJG.

DOOR MAARTEN ELST

Sinds 2010 zijn de Brede Welzijnsinstelling en het Centrum voor Jeugd en Gezin al gehuisvest in welzijnscentrum K4 aan de Kromstraat. Beide instellingen zagen in de daaropvolgende jaren steeds meer functies ondergebracht worden in het gebouw.

Verhuizing
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten enkele noodzakelijke aanpassingen aan te brengen aan het welzijnscentrum in Hoogerheide. “Omdat Kromstraat 4 (K4), te klein wordt voor alle disciplines en professionals, die daar gevestigd zijn, gaan we gefaseerd bepaalde zaken naar het gemeentehuis verplaatsen.”, verduidelijkt woordvoerster Sharan Kok de situatie.

In de eerste fase verhuizen alleen de medewerkers van de backoffice van het CJG. “De BWI en frontoffice van het CJG blijven voorlopig in het welzijnscentrum zitten”, vervolgt Kok. “In het geval van het CJG zijn het een aantal mensen van de backoffice die nu in het gemeentehuis plaatsnemen en niet meer in K4.

Volgens de gemeente Woensdrecht zullen er voor het publiek geen veranderingen waarneembaar zijn bij het welzijnscentrum. Kok: “Iedereen kan voor alle disciplines nog terecht aan de Kromstraat. Voorlopig zijn het echt alleen interne verhuizingen achter de schermen die plaatsvinden.”

Jeugdhonk
Voorlopig blijft ook het jeugdhonk van de gemeente Woensdrecht in de Kromstraat zitten. “Dit is mede op verzoek van zowel de jeugd als de jongerenwerker”, vertelt Kok. “Beide partijen hebben aangegeven dat ze liever op dezelfde plaats blijven zitten en daardoor liever niet willen verplaatsen.”

De eerste fase van het meerjarenplan zal enkel en alleen bestaan uit het verhuizen van de backofficemedewerkers van het CJG. “We gaan integraal kijken hoe we het gemeentehuis het beste kunnen gaan bezetten met nieuwe disciplines en professionals.”

Vooralsnog blijft het welzijnscentrum in Hoogerheide de komende tijd in gebruik. Eventuele veranderingen van de bestemming van het centrum zijn vooralsnog niet voor de korte termijn.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432895852232-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief