Afbeelding

Weer hoop op glasvezel Calfven

Algemeen

CALFVEN - Calfven kan mogelijk toch nog worden aangesloten op glasvezel. De negentien West-Brabantse gemeenten, die verenigd zijn in de Regio West-Brabant, willen het volledige buitengebied aansluiten op snel internet.

Dat heeft de Regio West-Brabant afgesproken tijdens een netwerkbijeenkomst bij Aviolanda Woensdrecht. De gemeenten hebben zich als doel gesteld om West-Brabant als eerste Brabantse regio volledig aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Zij willen daarbij gebruik maken van het Breedbandfonds van de provincie Noord-Brabant. De provincie besloot vorig jaar 50 miljoen euro te reserveren voor het aansluiten van dunbevolkte gebieden op glasvezel.

Onder leiding van de Etten-Leurse wethouder Jean-Pierre Schouw is een stuurgroep opgericht om de ontwikkelingen rond het fonds in de gaten te houden. Momenteel zijn er twee aanvragen binnengekomen. Eind 2015 zal bekend worden welke marktpartij het project voor de aanleg van glasvezel gaat uitvoeren. De regiogemeenten willen dan met die partij in overleg om het West-Brabantse buitengebied zo snel mogelijk aan te sluiten op glasvezel



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief