Bestuur Stichting Emoties.
Bestuur Stichting Emoties. Foto: Angelique Versteeg

Stichting Emoties

Door: Anja Dockx Algemeen

WOENSDRECHT - Stichting Emoties is op 19 juli 2013 opgericht en heeft tot doel het verwerven, beheren en toewijzen van financiële of materiele middelen aan mensen die lijden aan de ziekte kanker en woonachtig zijn in een van de dorpen binnen de gemeente Woensdrecht. Met deze middelen willen wij een wens van deze mensen vervullen. Dat doen we door te zorgen dat ze even hun ziekte kunnen vergeten. Dat ze geen tijd hebben om eraan te denken, omdat ze te druk zijn met genieten.

Stichting Emoties is afhankelijk van donaties van andere organisaties en mensen die de Stichting en haar activiteiten een warm hart toedragen. De belastingdienst heeft ons de ANBI- status verleend, waardoor geen belasting verschuldigd is door zowel de schenker als de ontvanger van de gelden.
Stichting Emoties ontvangt een verzoek van bijvoorbeeld familie, kennissen of buurtbewoners, waarna een kennismakingsbezoek wordt gebracht door twee bestuursleden aan de betrokken persoon en de mogelijkheden worden besproken. De betrokkene regelt vervolgens zelf de wens en Stichting Emoties verzorgt de financiële ondersteuning tot een bepaald maximum bedrag. Discretie en integriteit staan daarbij voor de Stichting voorop.
Wat we doen, kunnen we niet alleen. U kunt ons helpen! Kent u iemand die kanker heeft en die een wens heeft die ze graag vervuld zouden zien, geef het dan aan ons door. 'Ons' zijn de bestuursleden: Saskya de Keijzer (voorzitter), Cees van den Bussche (secretaris), Cor van de Korput, Johan de Vos (penningmeester) en Nellie Moerkens. Wij zijn te bereiken via het emailadres: StichtingEmoties@gmail.com
Het bestuur van de Stichting Emoties wil zich graag nog lang blijven inzetten om wensen van mensen met kanker te kunnen blijven vervullen. Daar zijn echter wel (financiële) middelen voor nodig. Gelukkig ontvangen we een flinke donatie van het prijzengeld wat 'Ossendrecht' verdient met de doorkomst van de Roparun. Ook het bestuur van Herwonnen Levenskracht ondersteunt de Stichting Emoties al 2 jaar met een donatie van 5000 euro. Het komt steeds meer voor dat mensen er voor kiezen om bij hun uitvaart te vragen om een gift voor Stichting Emoties in plaats van bloemen. Voor dit doel zijn er drie speciale boxen waar de gift in gedaan kan worden. Het bestuur van de Stichting Emoties bedankt iedereen die er voor zorgt dat de middelen weer zijn uitgebreid. Hierdoor kunnen we weer tal van mensen een extra geluksmomentje geven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief