Afbeelding
Foto: Joop de Krom

Hartsverhalen in Huijbergen, met Ad van Gool

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

HUIJBERGEN - Zoals gebruikelijk organiseren de Huijbergse Partners in Cultuur, het samenwerkingsverband van VVH, KBO, Heemkundekring en Bibliotheek, in het begin van het nieuwe jaar een gezellige én informatieve bijeenkomst voor héél Huijbergen in mfc De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 te Huijbergen.

Vorig jaar wist René Heinrichs uit Ossendrecht zijn publiek te boeien met zijn presentatie, gewijd aan de befaamde pelgrimage naar Santiago de Compostela. Dit jaar, vanaf acht uur op dinsdagavond 30 januari, is het de beurt aan een oude bekende, Ad van Gool uit Hilvarenbeek. Als ambassadeur van de Hartstichting zal hij nieuwe verhalen vertellen over dat onderwerp dat ons allen zo aan het hart gaat: ons hart!

Twee jaar geleden was Ad van Gool al te gast in De Kloek. Toen ging het vooral over zijn persoonlijke geschiedenis. Geboren met een hartafwijking stond zijn leven in het teken van zijn hartkwaal. Alles maakte hij mee op het gebied van de cardiologie, tot hij in 2004 een harttransplantatie onderging. 'Sindsdien,' aldus Van Gool, 'sta ik voor het eerst vol in het leven. Wonderen bestaan nog!'

Sinds 2010 is Ad als voorlichter uitgegroeid tot een ware ambassadeur voor de Hartstichting. Dat leverde in 2016 een indrukwekkende avond in Huijbergen op. Omdat hij nog lang niet is uitverteld over dat belangrijke orgaan, komt hij graag terug met nieuwe verhalen over het hart. Het zal daarbij vooral gaan over hart- en vaatziekten bij vrouwen. Er zijn immers grote verschillen tussen mannen en vrouwen op dit punt en dat heeft belangrijke consequenties, voor vrouwen én hun partners! Daarnaast komt hartfalen aan de orde en wat we daar zelf tegen kunnen doen. Nu we toch volop bezig zijn met goede voornemens, is dat laatste belangwekkend genoeg!

Iedereen, uit Huijbergen én omgeving, is dan ook van harte welkom in De Kloek op dinsdag 30 januari, vanaf 19.30 uur. De presentatie begint om 20.00 uur en zal inclusief pauze duren tot ongeveer 22.00 uur. Zij is gratis toegankelijk. De organiserende verenigingen bieden u bovendien een kopje koffie of thee aan.

Nieuwsgierigen kunnen nú al een kijkje nemen op de site www.advangool.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief