Wethouder Lars van der Beek bij de banner
Wethouder Lars van der Beek bij de banner Foto: Gemeente Woensdrecht

'Vergroot je kennis over dementie'

Door: Hanneke Marcelis algemeen

WOENSDRECHT - Vrijwilligers van de BWI hebben maandag de eerste training 'omgaan met dementie' gekregen bij de Brede Welzijnsinstelling in Hoogerheide. Wethouder Lars van der Beek bracht een bezoek aan de training en nam de eerste banner 'dementievriendelijke gemeente' in ontvangst.

De gemeente Woensdrecht wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Het streeft naar een samenleving waarin mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Met wat hulp als het hen zelf even niet lukt. Om de kennis over dementie te vergroten en vaardigheden aan te leren in de omgang met mensen met dementie organiseert de Werkgroep DementieVriendelijke Gemeente een training op locatie. De eerste training werd gegeven aan de vrijwilligers van de BWI op maandag 5 februari.

Wethouder Lars van der Beek juicht dit initiatief toe en bracht een bezoek aan de trainingsgroep. Hij nam daar ook de eerste banner 'dementievriendelijke gemeente' in ontvangst.

Dementie

Dementie is de afgelopen jaren de voornaamste doodsoorzaak in Nederland. In 2015 woonden er in de gemeente Woensdrecht 363 mensen met dementie. Dit aantal stijgt volgens de prognoses naar 430 in 2020 en naar 626 personen in 2030.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief