Afbeelding

Gemeente verruimt regeling loonkostensubsidie

Door: Hanneke Marcelis algemeen

WOENSDRECHT- De gemeente gaat extra inzetten op het bevorderen dat schoolverlaters van het voortgezet speciaal onderwijs, het praktijkonderwijs of de entreeopleiding MBO aan de slag kunnen bij een reguliere werkgever. Daarvoor is de regeling loonkostensubsidie voor ondernemers verruimd. Ook ondernemers die oudere werknemers in dienst nemen kunnen hiervan gebruik maken.

Loonkostensubsidie is een compensatie voor werkgevers in de loonkosten bij een verminderde productiviteit van werknemers. Het is één van de instrumenten, waarmee de overheid het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bevordert. De gemeente Woensdrecht betaalt ondernemers die dergelijke mindere productieve werknemers in dienst nemen een bedrag om de loonkosten deels te compenseren.

Oudere werknemers

Ondernemers kunnen tijdelijk aanspraak maken op deze subsidie als zij oudere werknemers in dienst nemen, die al een half jaar of langer een uitkering ontvangen. Om re-integratie in het arbeidsproces te bevorderen is de leeftijdsgrens voor deze regeling nu verlaagd van 55 naar 50 jaar.

Beschut werk

Ook de aanvraag voor beschut werk is vereenvoudigd. Mensen, die ten gevolge van een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking (nog) niet in een reguliere baan kunnen werken - ook niet met extra begeleiding en ondersteuning - kunnen nu zelf een advies beschut werk aanvragen bij het UWV. Voorheen kon dit alleen via de gemeente. Met deze aanpassingen sluit de gemeente aan bij de wijzigingen in de Participatiewet.

Meer informatie

Werkgevers kunnen voor meer informatie terecht bij het Werkcentrum Brabantse Wal: Ga daarvoor naar http://www.werkcentrumbrabantsewal.nl. Het aanvragen van een advies beschut werk kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zelf doen via het UWV.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief