Afbeelding
Foto: José van der Wegen

Valentijnsdag vier je in 't Blickvelt

Door: Hanneke Marcelis algemeen

WOENSDRECHT – 14 februari is het Valentijnsdag. Een dag waarop liefde hoogtij viert, waarop je (geheime) liefdes kunt verrassen of gewoon een dag waarop je gezellig samen kunt zijn met je medemens. Dat laatste is precies waar Stichting Woensdrecht Werkt, de Woensdrechtse Jumbo en 't Blickvelt zich voor inzetten met een speciale Valentijnsdag-dag.

Volgens initiatiefnemers Mirian Goorden van Dorpspunt 't Blickvelt en Adri van Zweden van Stichting Woensdrecht Werkt en de Woensdrechtse Jumbo ontstond het idee voor de Valentijnsdag-dag tijdens het wandelen. "We waren al lopende aan het praten en kwamen toen op het idee om iets met Valentijn te doen voor de mensen. Naast een activiteit wilden we dan ook een etentje er aan koppelen. Zo ontstonden diverse ideeën voor jong en oud in Woensdrecht." Omdat 14 februari midden in de carnavalsvakantie valt en het ook de dag na carnaval is (Aswoensdag) is de verwachting dat heel wat kinderen en volwassenen gebruik zullen maken van het aanbod.

Kinderen

Vanaf 10.00 uur in de ochtend is iedereen in ieder geval van harte welkom in Dorpspunt 't Blickvelt. "We starten die ochtend met een kinder-Valentijnsknutsel-ochtend. Ze kunnen iets maken voor hun vriendje of vriendinnetje of voor hun geheime liefde, voor iemand anders waar zij van houden of gewoon voor zichzelf. We hebben John de Viet uit Woensdrecht in kunnen schakelen om allerlei hartvormige creaties uit hout te vervaardigen, waar de kinderen dan iets moois van kunnen maken met schilderen, knippen en plakken. Eventueel zijn er ook andere vormen beschikbaar zoals koeien en vlinders. Ook zijn er kleurplaten voor de kinderen die liever kleuren. Voor 3 euro kunnen de kinderen tot 12.00 uur creatief bezig zijn. Daarbij krijgen ze ook wat drinken en chips."

Knutselmiddag

Tussen de middag ruimen de diverse vrijwilligers even op, waarna vanaf 13.00 uur opnieuw het 'knutsellokaal' van 't Blickvelt open gaat.

"Dan kunnen ook de volwassenen komen knutselen tot een uur of 16.00. Overigens zijn de volwassenen ook in de ochtend van harte welkom. Het is echt een dag voor iedereen, jong en oud. Deze middag worden er diverse Valentijnscadeautjes gemaakt, die ook weer versierd kunnen worden met onder meer glitters, hartjes of stickers." Deelname aan de knutselmiddag kost ook 3 euro.

Buffet

Rond 17.00 uur gaat de knutselmiddag over in een buffet. Hiervoor wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. "We willen hier vooral een gezellig samenzijn van maken voor iedereen. Koffie en thee is gratis en het buffet zal uit diverse gerechtjes bestaan. Een beetje koude hapjes en wat warme hapjes, met voor ieder wat wils.""Voor het buffet geldt wel dat mensen snel moeten zijn om zich in te schrijven. Er zijn nog maar zo'n 10 plaatsen beschikbaar. Met 40 mensen zitten we namelijk helaas vol voor deze activiteit. Het gaat deze avond, maar eigenlijk de gehele dag, vooral om het gezellige samenzijn, om de saamhorigheid voor jong en oud in het dorp." Tijdens de avondactiviteit is er ook nog een gezellige Valentijnsbingo gedraaid door Woensdrechtenaar Ad Aanraad, waarbij er leuke, kleine, prijsjes gewonnen kunnen worden gesponsord door diverse partijen.

Om deel te nemen aan de activiteiten kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij Mirian Goorden (06-81390749 /miriangoorden@telfort.nl) of Adri van Zweden (06-10895330 / ammvz@home.nl) Aanmelden kan ook door in te schrijven in Dorpspunt 't Blickvelt of aanmelding in de Woensdrechtse supermarkt. Voor alle activiteiten geldt wel dat vol ook echt vol is, dit in verband met de geldende veiligheidsvoorschriften van de brandweer voor het maximaal aantal mensen in het Dorpspunt. DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief