Afbeelding
Foto: John van der Poel

EHBO Ossendrecht in beweging

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OSSENDRECHT - EHBO Ossendrecht heeft weer een druk seizoen achter de rug. Vele herhalingslessen zijn de revue gepasseerd, een paar mooie steunverleningen o.a. de GP van der Poel, de jaarvergadering en afgelopen maandag, 5 februari, een oefening op locatie samen met de brandweer van Ossendrecht. Op de basisschool “De Meulenrakkers” zijn de EHBO lessen voor groep 8 al weer begonnen. We starten binnenkort ook weer met de beginnerscursus Eerste Hulp voor volwassenen.

Wilt u nog deelnemen aan de beginnerscursus? Dat kan nog want de startdatum is opgeschoven. Kijk op onze website voor meer informatie. Hier vindt u ook het aanmeldingsformulier. De cursus bestaat uit 14 lesavonden en wordt gegeven op donderdagen op onze vaste leslocatie: De Boulevard in Ossendrecht.

Tijdens de jaarvergadering zijn 5 leden in het zonnetje gezet. De Burgemeester van de Gemeente Woensdrecht was aanwezig om de decoraties uit te reiken.

Mevrouw Diana Veraart-Kil, 25 jaar lid, kreeg het Bondsinsigne in brons uitgereikt. .
De heer Piet Clarijs, 45 jaar lid, ontving het Bondsinsigne in zilver.
Cees van Gurp, 50 jaar lid en zijn jarenlang inzet voor de Jeugd EHBO werd onderscheiden met het Bondsinsigne in goud.
Henk Geers werd onderscheiden met het Bondsinsigne in goud voor zijn inzet als instructeur en als bestuurslid van onze vereniging.
Leo van Doorn, 22 jaar lid en 13 jaar EHBO lessen gegeven op de basisschool kreeg het Bondsinsigne in brons.

Alle gedecoreerden gefeliciteerd!

We namen afscheid van onze penningmeester Martin Woudstra. Martin werkt als chauffeur van de artsenpost en is kort geleden gestart met zijn eigen cateringbedrijf “Martin Culinair”. Martin bedankt voor je jarenlange inzet voor EHBO Ossendrecht.

Na de jaarvergadering werd het 2de deel van de avond gevuld met een informatieve lezing over hersentrauma’s. Zeer leerzaam en verhelderend voor onze leden en steunverleners.

Ook dit jaar is de EHBO deelnemer aan de Rabo Bank Clubkas Campagne. Ieder jaar stelt de Rabobank een bedrag ter beschikking wat verdeeld wordt onder de verenigingen die mee doen aan deze campagne. Bij alle leden van de Rabobank valt begin april een stemkaart op de mat. Deze leden kunnen van 4 april tot en met 16 april hun stem uitbrengen op één of meer verenigingen die zij een warm hart toedragen. Iedere stem is geld waard. De leden kunnen 5 stemmen uitbrengen met maximaal 2 stemmen op één vereniging. Geef ook dit jaar uw stem aan EHBO Ossendrecht. De opbrengst is bestemd voor een informatieavond over “Vergiftiging in en rond het huis".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief