De familie krijgt voor de woning bloemen van de wethouder FOTO HANNEKE MARCELIS
De familie krijgt voor de woning bloemen van de wethouder FOTO HANNEKE MARCELIS

Nieuwe toegangsweg voor plan Noordrand Ossendrecht

Door: Hanneke Marcelis algemeen

OSSENDRECHT - Het plan voor een woonwijk van 37 nieuwe woningen in Ossendrecht kon rekenen op veel enthousiaste reacties. Het grootste kritiekpunt was de smalle, onhandige toegangsweg. Daar is met de aankoop van een flink pand aan de Dorpsstraat een oplossing voor gevonden.

Maar liefst 49 jaar woonde en werkte de familie Van Tilburg in het pand aan de Dorpsstraat 30 in Ossendrecht. Ze kochten het ooit van de gemeente en 22 februari wordt de cirkel weer rond. Dan zit de familie bij de notaris om het terug te verkopen.

Toegangsweg

De gemeente Woensdrecht heeft het pand aangekocht om ruimte te creëren voor een toegangsweg naar het plan Noordrand. Dat zijn de 37 woningen die onder andere op twee van de velden van ODIO komen te staan. "Een mooie nieuwe wijk, maar wel met een onhandige smalle toegangsweg langs de brandweer. Daarvoor zochten we al lange tijd een oplossing", legt wethouder Hans de Waal uit. Het pand aan de Dorpsstraat gaat daarom gesloopt worden, waardoor er ruimte ontstaat voor een brede toegangsweg.

De aankoop van de woning wordt gefinancierd door enkele nieuwe kavels die gecreëerd konden worden. De sloop staat gepland voor midden 2018. Tot die tijd gaan het KinderVakantieSpel en Jeugdland dankbaar gebruik maken van het pand als opslagruimte.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief