Denise van Veelen krijgt namens het kvs de sleutel overhandigd FOTO HANNEKE MARCELIS
Denise van Veelen krijgt namens het kvs de sleutel overhandigd FOTO HANNEKE MARCELIS

Kindervakantiespel blij met tijdelijk onderkomen

Door: Hanneke Marcelis algemeen

OSSENDRECHT - Met de aankoop van het pand aan de Dorpsstraat door de gemeente Woensdrecht is er niet alleen maar een oplossing gevonden voor de toegang naar plan Noordrand, ook de KVS is ermee geholpen. Tot het pand gesloopt wordt, mag het kindervakantiespel er spullen opslaan.

De stichting is enorm blij met de tijdelijke locatie, legt Denise van Veelen uit. "Komende week wordt het pand waar we nu zitten in Hoogerheide gesloopt, dus we moesten snel een nieuwe plek vinden." Die sloop is een onderdeel van het grootschalige bouwproject middenin Hoogerheide. In dat project wordt ook een vaste plek gerealiseerd waar de kvs en het Woensdrechtse Jeugdland (ook een soort kvs) zich definitief kunnen vestigen. "Dat wordt een algemene opslagruimte voor dergelijke verenigingen en stichtingen", legt de wethouder uit. Maar tot die tijd was er voor de kvs dus een nieuwe plek nodig. "Voor ons is dat lastig, want we hebben geen geld om voor honderden of duizenden euro's per maand een loods te huren. Wij zijn ook maar vrijwilligers", legt Van Weelen uit. "We zijn blij dat de gemeente met ons meedenkt, en nu deze tijdelijke locatie mogelijk maakt."

Eén klein probleem: het pand in Ossendrecht wordt waarschijnlijk wel eerder gesloopt, dan dat het nieuwe pand in Hoogerheide gereed is. Daar moet nog een oplossing voor worden gevonden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief