Wethouders Groffen en De Waal onthullen het bord FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN
Wethouders Groffen en De Waal onthullen het bord FOTO HUMPHREY HEKHUIZEN

Twaalf Bike Label borden hangen op hun plek

Door: Hanneke Marcelis algemeen

HOOGERHEIDE - Het was een mooi moment voor wethouder Hans de Waal en Martin Groffen. Zij mochten woensdag het eerste 'Bike City Label' bord onthullen in Hoogerheide. Daarmee wordt het prestigieuze label wat de gemeente in september 2017 ontving zichtbaar gemaakt voor de inwoners en bezoekers.

De Union Cycliste Internationale (UCI) kende in september 2017 aan vijf steden en regio's het UCI Bike City Label toe. Het label is een waardering voor de inzet om het fietsen in brede zin te promoten, en daarnaast gastheer te zijn voor belangrijke UCI sportevenementen. Sinds deze week is dit label nu ook duidelijk zichtbaar voor wie Woensdrecht bezoekt. Op de grootste toegangswegen van de gemeente zijn in totaal twaalf speciale, ronde borden geplaatst waarop het label prijkt.

Erkenning

De eer was aan wethouder De Waal en Groffen om het eerste bord officieel te onthullen. Zij waren er ook bij aanwezig toen Woensdrecht het label ontving in Bergen, Noorwegen. "Het UCI Bike City label geeft onze gemeente de waardering voor het vele werk om een echte wielergemeente te worden. Zowel voor de internationale wielerevenementen, schoolprojecten, trainingscentrum, het fietstoerisme als ook het bevorderen van het gebruik van de fiets. En vergeet ook niet de aanleg van een fietsroute-netwerk", aldus wethouder De Waal.

Naast Woensdrecht hebben ook de provincie Gelderland, het Belgische Heusden-Zolder, het Deense eiland Fyn en Yorkshire (Groot-Brittanië) het label ontvangen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief