Afbeelding

Speciale vergoeding kinderopvang voor ouders met klachten

Door: Hanneke Marcelis algemeen

WOENSDRECHT - Wanneer ouders last hebben van gezondheidsproblemen, sociale problemen of psychische klachten, kunnen kinderen er baat bij hebben om naar de kinderopvang te gaan. Daarvoor stelt de gemeente Woensdrecht een vergoeding beschikbaar. De noodzaak van deze opvang moet dan wel worden vastgesteld door een deskundige.

Met het vaststellen van de regeling 'Sociaal medische indicatie kinderopvang 2018' biedt de gemeente Woensdrecht ouders de mogelijkheid om gebruik te maken van deze bijzondere vergoeding. "Een vergoeding van kinderopvang in dit soort situaties wordt niet gedekt door de wet kinderopvang", legt verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek uit. "Het college vindt het belangrijk dat de kinderen zich, ondanks de ingewikkelde thuissituatie, toch zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Kinderopvang ondersteunt daarin en ontlast de ouder(s) met een lichamelijke zintuigelijke, geestelijke of verstandelijke beperking."

Medische indicatie

Door het toepassen van de regeling wordt ouders de mogelijkheid geboden om hun kinderen enkele dagen naar de kinderopvang te laten gaan om hun ontwikkeling te stimuleren. Aan de verlening van deze tegemoetkoming ligt altijd een medisch indicatie (SMI) ten grondslag. De vernieuwde regeling sluit aan op de voorgaande regeling die op 1 januari 2018 is geëindigd.

Een aanpassing van de uurprijzen voor kinderopvangtoeslag is in de nieuwe 'indicatie kinderopvang' meegenomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief