Afbeelding
Foto: Stefanie de Beer

Elektrische auto binnenkort in iedere kern op te laden

Door: Hanneke Marcelis algemeen

HOOGERHEIDE – Goed nieuws voor wie een elektrische auto heeft, of van plan is om er één aan te schaffen. Tot op heden waren er slechts twee plaatsen in de gemeente waar de auto's op te laden zijn. Maar binnenkort krijgt iedere kern een laadpaal.

De nieuwe palen worden geplaatst door de combinatie Nuon-Heijmans. Zij zorgen naast de plaatsing ook voor het onderhoud. Wethouder Jeffrey van Agtmaal is blij met de ontwikkeling: "In Woensdrecht hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Een onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid is uiteraard ook duurzame mobiliteit. Het voorzien van laadpalen is een essentieel onderdeel van het stimuleren van elektrisch autorijden en het terugdringen van de CO2 uitstoot." Voor het plaatsten van deze drie laadpalen hoeft de gemeente Woensdrecht niet te betalen. Dit gebeurt op kosten van Nuon-Heijmans.

Locaties

De nieuwe laadpalen komen te staan bij de Molenakkers in Woensdrecht, de Cichorei in Osssendrecht en het Heijmansven in Huijbergen. Die locaties zijn vastgesteld in overleg met de gemeente en de verschillende dorpsplatforms. Aan de Huijbergseweg in Hoogerheide en aan de Breestraat in Putte staan de laadpalen al. Iedere laadpaal heeft twee laadpunten en kan dus tegelijkertijd twee auto's opladen. Wanneer de ene auto vol is, gaat bij de ander het vermogen omhoog.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief