Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Update gemeenteraadsverkiezingen: al ruim 8800 inwoners brachten stem uit

Door: Hanneke Marcelis Actueel

WOENSDRECHT - De stembureaus hebben hun deuren geopend. Op elf plekken in de gemeente kunnen stemgerechtigden vandaag hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Om 21.00 uur sluiten de deuren en begint het tellen van de stemmen. Welke politici gaan de komende vier jaar Woensdrecht leiden? 

Burgemeester Adriaansen heeft zijn burgerplicht vanochtend al vroeg vervuld. Hij bracht zijn stem uit in de raadszaal van het gemeentehuis van Hoogerheide. Om 11.15 uur was al 13,79 procent van de inwoners naar de stembus geweest. Dat is gelijk aan zo'n 2500 inwoners. Om 14.30 uur hadden 4619 mensen hun stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het opkomstpercentage lag daarmee op 25,90%. In maart 2014 was dat net iets meer 27%. Om 18.45 zijn al 7500 inwoners naar de stembus geweest in Woensdrecht. Dat betekent dat 42,45% van alle kiesgerechtigden in de gemeente inmiddels hebben gestemd.

De laatste tussenstand kwam even voor half negen. Toen hadden 8800 inwoners gestemd, wat neerkomt op 49,45%.

Partijen

Aan de verkiezingen van Woensdrecht doen zes partijen mee die strijden om 19 zetels in de gemeenteraad. De deelnemende partijen zijn ABZ, D66 Zuidwesthoek, VVD, AKT, CDA en PvdA.

Wilt u de verkiezingskrant van de Woensdrechtse Bode, gemaakt in opdracht van de gemeente, nog even doorbladeren? Ga naar https://www.woensdrecht.nl/verkiezingen/ om hem te downloaden!

Dit bericht wordt in de loop van de dag aangevuld






Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief