Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Verkiezingen zorgen niet voor grote verschuivingen in Woensdrecht

Door: Hanneke Marcelis Actueel

WOENSDRECHT - De gemeenteraadsverkiezingen in Woensdrecht hebben niet voor grote verschuivingen gezorgd. Het ABZ van Hans de Waal bleef de grootste met 7 zetels. De coalitiepartners verschoven een beetje, Van Agtmaals CDA ging van drie naar vier zetels, en de VVD schoof van drie zetels naar twee zetels. 

De verkiezingsstrijd in Woensdrecht werd met flyers en posters hard gevoerd, maar in de debatten bleef het relatief rustig. De gemoedelijke sfeer in de lokale politiek in de gemeente kwam ook tot uiting in de verkiezingsuitslag. Daar vonden weinig grote veranderingen plaats. De huidige coaltie blijft op 13 zetels staan. De opositie D66, AKT en PvdA hebben ieder twee zetels.

Vooral voor D66 bleef het tellen van de stemmen lang spannend. De partij dreigde terug te gaan naar één zetel, maar eindigde er uiteindelijk met twee. Daardoor kan oud-voorzitter van de jongerenraad Jeroen van der Ha waarschijnlijk in de raad plaatsnemen.

De uitslag liet in Woensdrecht lang op zich wachten, omdat de stemmen bij één bureau opnieuw geteld moesten worden nadat er een verkeerde uitslag werd doorgegeven. De helft van de inwoners van Woensdrecht maakte gisteren de gang naar de stembus. Dat is net iets minder dan in 2014.

De uitslag
ABZ - 7 zetels
CDA - 4 zetels
VVD - 2 zetels
PvdA - 2 zetels
D66 - 2 zetels
AKT - 2 zetels



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief