Afbeelding
Hanneke Marcelis

Na opvallende loting is de uitslag van de verkiezingen definitief

Door: Hanneke Marcelis Actueel

WOENSDRECHT - Het was best een bijzonder moment vanochtend in de raadszaal van Woensdrecht. Omdat Henk van de Brug en John Mathijssen exact evenveel stemmen hebben gekregen, moest een loting gaan bepalen wie voor het AKT de raad in mag. Maar echt spannend werd het niet. De mannen hadden onderling al besloten wie de zetel zou gaan vullen, ongeacht de uitkomst van de loting.

Henk van de Brug. Dat was de naam die burgemeester Adriaansen vanochtend voorlas, nadat deze uit één van de twee blauwe balletjes uit een glazen kom was gekomen. Van de Brug reageerde er lacherig op. "Toch even vijf minuten een zetel gehad." Hij had vooraf al besloten de zetel te gunnen aan Mathijssen. "Als ik in de raad ga zitten, moet ik mijn functie als cliëntondersteuner neerleggen. Als we drie zetels hadden gehaald, zou ik dat ervoor over hebben gehad. Maar nu we er maar twee hebben, mogen Bolders en Mathijssen die gewoon vullen", legt Van de Brug uit. "Uiteindelijk wil ik gewoon zoveel mogelijk mensen helpen. Dat lukt beter wanneer Mathijssen de tweede zetel vult, en ik clientondersteuner blijf."

Met de loting was de uitslag van de verkiezingen eindelijk definitief. Alle gekozen kandidaten mochten hun handtekening gaan zetten om de zetel te accepteren, of mochten net als Van de Brug de zetel afslaan en zo hun plek gunnen aan iemand anders op de lijst.

De uitslag:

ABZ 7 zetels
CDA 4 zetels
VVD 2 zetels
AKT 2 zetels
D66 2 zetels
PvdA 2 zetels







Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief