Afbeelding
Foto: Google Maps

Ossendrechts DJ-duo verandert evenement in silent disco om geluidsnormen te omzeilen

Door: Hanneke Marcelis Actueel

OSSENDRECHT - De harmoniezaal in Ossendrecht heeft alle evenement voor komende weken afgelast, omdat de zaal niet aan de strenge geluidseisen voldoet. Een bittere pil voor DJ-Duo The Brotherhood, Jesper en Bas Kil, die op 1 april een groot dancefeest hadden gepland in de zaal. Maar de DJ's kozen voor een ludieke oplossing. Zij doopten hun feest om tot een Silent Disco.

Bij een silent disco dragen alle aanwezigen een koptelefoon. Iedereen kan dus helemaal losgaan op de muziek, zonder dat de omwonenden er iets van horen. Een slimme oplossing van de broers, die teleurgesteld zijn in de boete die de Harmoniezaal dreigt te krijgen bij nieuwe overlast. Zij laten op Facebook weten dat ze het gevoel hebben dat de klagers de horeca van Ossendrecht kapot maken. 

De vele omliggende cafés zijn ook bang voor de controles en de torenhoge boetes die gepaard gaan met vastgestelde geluidsoverlast. Bas Kil doet daarom op Facebook een oproep aan de klagers: "Ga met de eigenaren in gesprek met een bak koffie erbij en een koek! Door alsmaar klachten door te geven aan de gemeente/politie zorgen jullie ervoor dat er niets meer georganiseerd kan worden in ons dorp!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief