De Stichting GP Adrie van der Poel organiseert een nieuwe 'side event' FOTO MERIJN SITSEN
De Stichting GP Adrie van der Poel organiseert een nieuwe 'side event' FOTO MERIJN SITSEN Foto: Merijn Sitsen

GP Adrie van der Poel houdt wielerdag 'Uniek Sporten'

Door: Hanneke Marcelis Actueel

HOOGERHEIDE - De Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide gaat zich inzetten voor de sociaal zwakkere mensen binnen de samenleving. Op vrijdag 1 juni organiseert het comité 'Uniek Sporten'. Een uitdagend wielerevent voor mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap.

Voorzitter van de Stichting GP Adrie van der Poel Jan Prop presenteerde tijdens de persbijeenkomst voor de GP in januari met trots het nieuwe project 'Uniek Sporten'. Terwijl op dat moment alle aandacht nog uitging naar de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Hoogerheide waar lokale favoriet Mathieu van der Poel aan de start zou verschijnen, dacht de Stichting al veel verder.

Side event

De Stichting Adrie van der Poel staat natuurlijk bekend om de organisatie van maar liefst 19 edities van de GP en haar betrokkenheid bij het wielerevent op Calfven in september. Maar de Stichting wil breder denken dan dat. Daarom houden in samenwerking met de provincie en de gemeente een nieuw 'side event': Uniek Sporten. "Wij richten ons als GP Adrie van der Poel natuurlijk met name op de topsport. Maar sporten is voor iedereen gezond. Toch is het niet voor iedereen even gemakkelijk om in beweging te komen. Daarom houden we een nieuw evenement speciaal voor de sociaal zwakkeren in de samenleving. Met Uniek Sporten maken we wielrennen en mountainbiken ook voor hen leuk", lichtte Prop in cafe Non Plus Ultra in Woensdrecht toe. Met de dag mikte de Stichting onder andere op mensen van de Werkvoorzieningsservice, Titurel, Alamata Ossendrecht, SDW en Stichting Samen Werken. Deze instanties hebben allemaal hun medewerking toegezegd.

Programma

Het event vindt op vrijdag 1`juni plaats op het trainings- en opleidingscentrum bij het wielercollege in Ossendrecht. Het wielercollege stelt racefietsen en mountainbikes beschikbaar voor het nieuwe evenement. De middag is gevuld met een grote diversiteit aan wieleractiviteiten. Zo worden er clinics gegeven op de racefiets, mountainbike, spinning bike, op de rollenbank, met een tandem en met een racerunner. Daarnaast zullen er ook diverse demonstraties zijn, zoals bijvoorbeeld met de handbike. De handbike is speciaal uitgevonden voor mensen met een handicap aan de benen De snelheid van deze fietsen is ongeveer twee keer zo groot als bij een rolstoel.

Ook kunnen de deelnemers van de middag op de foto met één van de lokale fietsidolen. Wie er precies aanwezig zullen zijn van de lokale favorieten, wordt later bekend gemaakt.

Niveaus

De wielermiddag is voor deelnemers van alle niveaus. Beginners kunnen alle soorten fietsen uitproberen. Gemiddelde fietsers kunnen de uitdaging aangaan op een parcours met wat kleine heuveltjes. Maar ook de gevorderde fietser komt aan zijn trekken. Zij mogen het lastige parcours betreden. Het is niet nodig om je eigen fiets mee te nemen, maar het mag uiteraard wel. Wil je een fiets lenen? Geef dit aan bij je aanmelding en de organisatie zorgt dat er een fiets klaar staat.[l]

Deelnemen

Heb je altijd als eens willen fietsen met een echte wielrenner zoals bijvoorbeeld Adrie van der Poel of wellicht Tahlita de Jong? Vrijdag 1 juni kan deze droom in vervulling gaan. Deze unieke kans mag je absoluuut niet laten lopen. Een leuke en gezellige fietsmiddag staat je te wachten.... Een mooie herinnering in de vorm van echt wielershirt wacht op jou! Iedereen die zich vóór 16 april a.s. aanmeldt is zeker van dit mooie unieke shirt. Na afloop ga je samen met de wielrenners genieten van een echte wielermaaltijd. Dit leuke event mag je dus niet missen.

Aanmelden kan via de website: www.gpadrievanderpoel.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief