Afbeelding

Whatsapp-initiatief verwelkomt 1250ste deelnemer

Door: Remko Vermunt Algemeen

PUTTE - De BuurtWhatsApp heeft haar 1250ste deelnemer verwelkomt. Het nieuwste lid kreeg op maandag een cadeautje van burgemeester Adriaansen die hiermee aandacht schonk aan het succes van de whatsappgroepen. Ook initiatiefnemer Joost Hendriks werd hierbij in het zonnetje gezet.

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Joost Hendriks het idee voor een BuurtWhatsApp aankaartte bij de gemeente Woensdrecht. Hij kwam op het idee nadat hij had gelezen dat in Ede het aantal inbraken door de WhatsAppgroepen met 50 procent was afgenomen. Dat moest in Woensdrecht ook mogelijk zijn.

BuurtWhatsApp werd als eerste opgericht in Hoogerheide/Woensdrecht. Daarna volgden Calfven, Ossendrecht en Huijbergen. Begin dit jaar was ook Putte aan de beurt. Ieder dorp in opgedeeld in meerdere wijken. Alle buurtbewoners kunnen hier lid van worden en elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties in de wijk. Iedere groep heeft een beheer die erop toeziet dat er geen 'nutteloze' berichten worden gestuurd. Daardoor gaat het in de praktijk slechts om enkele berichten per jaar.

Verrassing

Om het succes van het initiatief te vieren, overhandigde burgemeester Adriaansen maandagmiddag in MFC de Biezen een kleine attentie aan de 1250ste inwoner die zich had aangemeld voor de BuurtWhatsapp. Naast de wijkagent en het buurtpreventieteam, was ook initiatiefnemer Hendriks hierbij aanwezig. Voor hem was het een verrassing dat ook hij even in het zonnetje werd gezet door de burgemeester.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de alertgroepen door naam, adres, postcode en mobiele telefoonnummer in een e-mail te sturen naar woensdrecht.alert@gmail.com, hoogerheide.alert@gmail.com, ossendrecht.alert@gmail.com, calfven.alert@gmail.com, huijbergen.alert@gmail.com en putte.alert@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief