Het winnend duo Van Dijke in actie met kinks Hans en rechts broer Anné. Scheidsrechter is Benjamin Vos.
Het winnend duo Van Dijke in actie met kinks Hans en rechts broer Anné. Scheidsrechter is Benjamin Vos. Foto: Clubfotograaf Adrie Aarnoudse

Drie teams Hotak'68 kronen zich tot kampioen

Door: Hanneke Marcelis Actueel

HOOGERHEIDE - Afgelopen weekend werden maar liefst 3 teams van Hotak’68 kampioen, namelijk het 2e seniorenteam en de jeugdteams 3 en 4. Een schitterend resultaat!

Senioren

In de 3e divisie poule C was vorige week helaas al het doek gevallen voor het 1e team. De laatste wedstrijd was dan ook een formaliteit. Alexandria ’66 1 uit Rotterdam was een maatje te groot, 2-8 nederlaag. Johan ’t Hooft won net als vorige week 2 maal.

Afgelopen donderdag moest Hotak’68 2 aantreden voor het kampioenschap, 5 punten waren voldoende. Het lukte, er werd met 6-4 gewonnen van ODT. Hierdoor is de promotie naar de 1e klasse een feit. De 6 punten werden mooi evenredig verdeeld; Dennis Overbeeke, Edwin Kommers en Sophy Dijkers wonnen alle drie 2 keer .

In de 3e klasse B sloot Hotak’68 3 het seizoen af met een grote overwinning, 9-1 tegen TTC Middelburg 8. Roland van den Heuvel en Tobias Vroomen deden het meer dan voortreffelijk, beide 3 zeges. De overige 3 punten kwamen op naam van Jelle Kuijper (2) en het dubbel.

Het 4e team verloor zijn laatste wedstrijd met 4-6 tegen Yerseke 4. Frank Dingemans vijzelde zijn aantal overwinningen op met 2 en Cees Overbeeke en het dubbel vulde de overige 2 punten aan .

In de 5e klasse C moest Hotak’68 5 het opnemen tegen het 1e team van Witac’89 uit Willemstad. Witac’89 was in de laatste wedstrijd iets beter, 3-7. Toon van Loon, Frans Verboven en Theo den Ouden konden ieder 1 overwinning noteren.

Het 6e speelde ook tegen Witac’89, in dit geval het 3e team .Helaas werd er nipt met 4-6 verloren. Mark Alberti liet zien dat er nog duidelijk een stijgende lijn in zijn spel waarneembaar is, ook nu wist hij weer 2 keer te winnen. Claudia van der Poel en Rudy van Leeuwen waren 1 maal succesvol.

Jeugd

In de Landelijke kampioensgroep van de Jeugd zette het 1e jeugdteam de puntjes op de i, door maar liefst met 10-0 te winnen van HTTV-070 2 uit Den Haag. Davy Hu, Dennis Hu en Jason Broos waren verantwoordelijk voor de afstraffing van de ploeg uit Den Haag.

In de junioren Hoofdklasse was de laatste wedstrijd net een wedstrijd net teveel, voor het 2e jeugdteam, er werd met 0-10 verloren van Never Despair 2 uit Den Bosch. Jammer van verder een uitstekend debuut in de hoofdklasse.

In de 5e klasse A liet het 3e jeugdteam nogmaals duidelijk blijken wie de beste was in de poule. 1 puntje hadden ze nog maar nodig voor hun kampioenschap. Met een 9-1 overwinning konden ze dan na afloop een mooi feestje vieren. Behalve het dubbel lieten Kyana Vroomen (3 overwinningen), Maarten van Zundert (3) en Joey Belloni (2) nogmaals zien dat ze klaar zijn voor de volgende stap, de 4e klasse dus!

Net als jeugd 3 had het startersteam maar 1 punt nodig. De eerste 2 partijen werden nog verloren, maar gelukkig werd het dubbel gewonnen waardoor de meeste spanning voor de jonge Hoogerheidenaren er wel af was. De wedstrijd tegen de starters van het Markiezaat ging dan wel verloren met 2-3 (Tobias van Geffen wist ook nog 1 enkelspel te winnen) maar het kampioenschap was binnen! Een mooie prestatie van Tobias van Geffen, Laura Veraart, Larissa Kil en Jasmijn de Vogt.

De Piet Theuns Memorial Cup

Op zaterdag 1 september aanstaande bestaat Hotak’68 precies 50 jaar. Dit jubileum willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren wij een toernooi (Piet Theuns Memorial Cup) voor (oud)-leden. We hopen op een hoge opkomst! Aanmelden kan via onze FB pagina (TTV Hotak 68) en onze website www.hotak68.nl. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief