Afbeelding
Foto: Kelly Versteeg

Thomas Cremers wint het NK Run Bike Run

Door: Remko Vermunt Sport

HOOGERHEIDE - In de Raadhuisstraat werd afgelopen zondag de vijfde editie gehouden van de Run Bike Run. Hierbij lopen de deelnemers eerst 2,5 km, daarna fietsen ze 20 km en als afsluiter lopen ze nog eens vijf km. Ook kunnen de deelnemers als duo aantreden, waarbij de ene fietst en de ander loopt. Dit jaar werd voor het eerst ook een NK georganiseerd waar veel mensen op af kwamen. De terrassen zaten vol met supporters en langs de mooie route werden de deelnemers ook veel toegejuicht.

DOOR KELLY VERSTEEG

De broers Bjorn en Brian Verbrugge deden voor de tweede keer mee aan de Run Bike Run in Hoogerheide. "Het was een zware race", vertelt Bjorn na afloop. De voorbereiding van de heren was niet optimaal. Brian zorgde voor het loopgedeelte en Bjorn ging zijn gang op de fiets. "Om in conditie te blijven was Brian vorige week gaan fietsen en ik gaan hardlopen. Niet echt een slimme voorbereiding aangezien we het andere onderdeel zouden doen vandaag", lacht Bjorn. Het weer was een moeilijke factor. Voor de supporters was het heerlijk om in het zonnetje te staan, maar de deelnemers hadden er moeite mee. Naast het weer was het parcours ook niet gemakkelijk. ''Die trap was niet normaal", zucht Brian. Toch zijn ze blij met de negende tijd van de duo's vandaag.

Organisatie
Het is een grote klus om het evenement te organiseren. ''We beginnen al een half jaar op voorhand met de eerste voorbereidingen'', aldus Nardie van Ginneken, een van de organisatoren. Zo stond bijvoorbeeld op ieder kruispunt een vrijwilliger. Daarnaast waren er ook meerdere plekken waar de deelnemers water, sportdranken en fruit konden krijgen. Op zo'n zonnige dag is het voor de sporters natuurlijk belangrijk om goed voor zichzelf te zorgen, maar daar was de organisatie goed op voorbereid. ''Het is harder werken dan vorige jaren, omdat het toen slechter weer was. Nu blijven we het water constant aanvullen om de deelnemers te helpen'', aldus Nardie. Met zo'n 70 vrijwilligers die mee helpen aan het evenement maken ze er een mooie dag van en helpen ze een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor de zorgboerderij De Leemberg in Woensdrecht. Deze zorgboerderij biedt een kleinschalige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme en psychische hulpvragen.

NK
In de middag gingen de vrouwen van start voor de titel Nederlands kampioen Run Bike Run. Voor de wedstrijd hing er een ontspannen sfeer en de vrouwen waren gezellig met elkaar aan het kletsen. De wedstrijd ging hard van start en na 1 ronde lopen waren er al groepjes gevormd. Uiteindelijk was het spannend wie er eerste zou worden, maar Jony Heerink ging er met de titel vandoor. Ze was 12 seconden sneller dan Sophie van der Most. Daarna gingen de mannen van start en de titel werd daar gewonnen door Thomas Cremers. Zijn team TriCan uit Nijmegen ging als groep goed van start. Op de fiets reden ze als team weg, waardoor ze al een groot gat sloegen. Na 1 ronde fietsen vielen er twee teamgenoten van Thomas waardoor hij er uiteindelijk solo vandoor ging. Hij gaf niks meer uit handen en met een kleine minuut voorsprong kwam hij als eerste over de finish. ''Ondanks de valpartij van mijn 2 teamgenoten, wat super balen is, heb ik toch een mooie race gedraaid en ben ik blij met mijn 1e titel bij de senioren", verklaart Thomas na de wedstrijd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief