Afbeelding
Foto: Mullaert

Middelkamp maakt koers

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Zaterdag was in Oosterhout de 2e NK selectie wedstrijd voor de jeugdrenners van het district. Bij veel categorieën waren het de Middelkampers die steeds weer voor de aanval kozen en de koers hard probeerden te maken.

Op het lommerrijke en glooiende parcours wat bij vrijwel alle renners in de smaak viel hoorden we bij vele doorkomsten de Middelkamp namen die aan het kop van het peloton reden, en schalden de Zeeuwse en west Brabantse plaatsnamen door de luidsprekers.
In Cat 1 ging Fleur Paaimans van start en reed onder luide aanmoediging naar een mooie knappe 11e plaats. In Cat 2 schudde Sven Wisse aan de boom en werd knap 3e. Mats Slabbekoorn wist zich ook goed staande te houden en werd mooi 13e. In Cat 3 was het Sam Mullaert die ronde na ronde het voortouw nam. In de eind sprint van de grote groep reed Maike Tazelaar naar een 3e plaats Sam werd 13e. In Cat 4 waren het Nick Wisse, Teun Paaimans, Dennis Polfliet en Jens Slabbekoorn die de koers wilden openbreken. Het peloton weigerde echter over te nemen en hield de rem erop. Nick werd 3e Teun 6e en Dennis 7e. Jens was in aanraking gekomen met een andere renner en kwam ten val en kon helaas zijn weg niet vervolgen. Ook in Cat 5 een peloton tot het eind. Senna Remijn, Renzo Moretti en Phillip van de Kieboom reden hier hun ronden voorin de groep renners. Senna werd 3e, Renzo 5e en Phillip 11e. Ook in Cat 6 bleef alles bij elkaar Rosita Reinhout plaatste een aantal demarrages maar werd steeds bijgehaald. In de massasprint werd zij 6e, Mees de Vos 9e en Storm Klaasse mooi 20e.

Zondag
Op zondag reed Renzo Moretti een wedstrijd in het Belgische Sint-Kornelis- Horebeke. Deels over het parcours van de “Ronde van Vlaanderen” had hij te maken met materiaal problemen en verloor hiermee de aansluiting met de kopgroep. Na een snelle reparatie reed hij op karakter terug naar een knappe 11e plaats.
Pierre van de Kieboom koos voor een wedstrijd in het Vlaamse Kasterlee. In een naar eigen zeggen “dorstige” koers in de warme zon werd hij 38e.
Teun Paaimans, Sam Mullaert en Mees de Vos zochten de kasseien op in de Brabantse “Hel van Netersel”. Sam reed in Cat 3 een sterke wedstrijd en won de groene trui als beste van de tussensprints. In de eindsprint werd hij 3e van de wedstrijd. Teun Paaimans reed in Cat 4 een krachtige wedstrijd. In achtervolgen van de koploper probeerde hij de groep mee te nemen. Echter weigerde het peloton enig kopwerk te verrichten waardoor het een sprint werd voor de 2e plek, Teun werd alsnog knap 12e. Ook de glimlach van Mees in Cat 6 was groot na een halve koers kop overkop in de achtervolging te hebben gereden finishte hij als 10e.
Met het zonnige weer en de gezellige sfeer voor, tijdens en na de wedstrijden was dit wielerweekend een mooie afsluiting van de meivakantie. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief