Ogers is op zoek naar teamversterking.
Ogers is op zoek naar teamversterking.

Ossendrecht haalt het NK Lacrosse binnen

Door: Hanneke Marcelis Actueel

OSSENDRECHT - Het Nederlandse Lacrosse Finaleweekend komt naar Ossendrecht. Op de velden van VV ODIO wordt op 9 en 10 juni het kampioenschap gehouden.

Terwijl wielerliefhebbers al reikhalzen uitkijken naar het NK wegwielrennen wat eind juni naar de gemeente komt, strijkt er eerst nog een ander Nederlands kampioenschap neer in de gemeente. En daarbij kunnen liefhebbers van de fysieke teamsport lacrosse hun hart ophalen. Op zaterdag 9 en zondag 10 juni strijden de beste vier mannenteams en vrouwenteams van de hoofdklasse om de titel in Ossendrecht. Ook de promotie-degradatiewedstrijden zijn op de velden van Odio te zien.

Lacrosse

In 2016 introduceerde Daniël Sterenborg lacrosse in de gemeente met de oprichting van de Ogers. De lacrossevereniging begon op de velden van ODIO, maar traint tegenwoordig op de velden van Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom. Toch is voor het landelijke finaleweekend lacrosse weer voor de velden van ODIOgekozen. Voorzitter van de voetbalclub Roger Withagen is blij met de komst van het toernooi naar Ossendrecht. "We zetten we ons toch weer op de kaart."

Naast het NK wordt er op zondag 10 juni ook een jeugdtoernooi lacrosse houden bij ODIO. Ga voor meer informatie over de sport, over de Ogers en over het programma op 9 en 10 juni naar www.ogerslacrosse.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief