Afbeelding
Foto: Lou Aanraad

Duocup Stultiëns Assurantiën finalegroep

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Deze finalegroep is dan wel niet de hoogste finalegroep van de Remmerswaal Accountants Duocup, de kandidaten voor de titel waren allemaal toppers.

De Travel Boys Rob Kraus en Jan Paul Niesert kenden een erg voortvarende start. Na 3 partijen tegen de Moes Boys (Hans Mossel, Jan van der Stap en invaller Jan Kamm) hadden ze een 3-0 voorsprong opgebouwd. Ook de strijd tussen de 2 andere teams eindigde in 3-0. Het winnende team was Mengelmoes met Ria van Meer en Wil Rens. De verliezers waren Cor Snijders en Peter Withagen (Team Tornado 1).
Rob en Jan Paul zetten hun zegereeks gewoon door. Ook Ria en Wil werden met 3-0 afgetroefd.
De meest spannende partij was die tussen Cor & Peter en Hans & Jan & Jan.
Cor en Peter namen een 2-0 voorsprong, maar Ria en Wil knokten zich terug tot 2-2. De beslissende laatste partij werd in 3 games gewonnen door Cor. Gefeliciteerd prijswinnaars Rob, Jan Paul, Cor, Peter, Ria en Wil. Geen eremetaal voor Hans en Jan en Jan, maar wel een dik verdiende 4e plaats.

Plaats 5 t/m 8
Tijdens de voorpret van deze poule werd er al uitgesproken wie graag tegen wie zou spelen. De, zoals altijd, onpartijdige loting had uitgewezen dat team t Trippende Trio (Judith Rutte en Lizanne Koolen) in hun aanvangswedstrijd het mochten opnemen tegen Ger & Ger (vader Ger Saris en zoon Ger Saris). Ger junior speelt slechts 4 keer per jaar tafeltennis (tijdens de duocup).
Logisch dus dat winnen moeilijk voor hem zou zijn. Mede door het sterke optreden van de dames Lizanne en Judith moesten Ger & Ger genoegen nemen met een 3-0 nederlaag.
De eerder genoemde loting had ook uitgewezen dat 4 SSVR-mannen tgen elkaar mochten gaan strijden. De Kappers (jan van Zundert en Ad Veraart) deden dat het best. Zij wonnen met 3-1 van De Kroew (Henk de Haan en Lou Aanraad).
T Trippende Trio (of eigenlijk 2,5) was niet te stuiten. Ook Jan en Ad werden met 3-0 verslagen. Bravo dames ! De Kroew, deze avond ook actief als duocup-crew wisten nipt te winnen van Ger & Ger.

Palats 9 t/m 12
In de strijd om plaats 9 tot en met 12 won team De Peters (Peter Schoenmakers en invalster Corina van Eekelen) met 3-0 van team Mio Paese (Ingrid van Crugten en Peter van den Bemd).
Het Set Point onderonsje tussen Zwart Wit (Jan Dingemans en Esther Totos) en “Ping en Pang Part 10 (Marian Stultiëns en René Klaassens) werd met 3-0 gewonnendoor Jan en Esther. Esther had voor aanvang van de wedstrijd het duocup-kanjer-speldje gekregen omdat ze dit jaar voor de 10e keer meespeelt in de duocup.
De Peters (Corina en Peter S) wonnen de strijd om plaats 9 door 3 wedstrijden te winnen, telkens in de derde en beslissende game.
René en Marian wisten beslag te leggen op plaats 11 door, ook weer met 3-0, te winnen van Ingrid en Peter.
Plaats 9-10-11. Een poule met 3 teams; dat betekent dat alle wedstrijden gespeeld moeten worden.
Plaats 11 werd verdiend gewonnen door de Wulpse Wasberen (Michael de Nijs en Michiel van Dooren). Van de AAdjes (Adrie Buijs en Ad Kop) wonnen ze met 3-2, en De Greenies (Stefan Hochmuth en Joost Waalboer) werden met 5-0 verslagen. De AAdjes wonnen nog wel met 4-1 van De Greenies. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief